Berlin'de Kürt gruplardan Kobani yürüyüşü

Berlin'de Kürt gruplarca düzenlenen yürüyüşte Alman hükümetine Kobani'ye insani yardım ve silah yardımında bulunması çağrısı yapıldı.

Berlin'de Kürt gruplardan Kobani yürüyüşü
Berlin'de Kürt gruplardan Kobani yürüyüşü
GİRİŞ 26.10.2014 20:42 GÜNCELLEME 26.10.2014 20:42

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Berlin örgütü tarafından düzenlenen "Kobani ve Şengal'de katliamı durdurun" başlıklı yürüyüş için yaklaşık bin kişi öğleden sonra Hermannplatz'ta toplandı. Buradan Oranienplatz Meydanı'na yürüyen göstericilerin Kreuzberg'deki Türk restoranlarının önünden geçişi sırasında gerginlik yaşandı.

Bir grubun restoranların önünde durup terör örgütü PKK lehine ve Türkiye aleyhine sloganlar atması kısa süreli gerginliğe yol açtı. Polis araçlarıyla restoranların önü kapatıldı. Yürüyüşü organize eden görevlilerin araya girmesi gerginliğin büyümesini engelledi.

Göstericiler yürüyüş boyunca, "Yaşasın Kobani direnişi", "IŞİD Kobani'den kovulacak", "Yaşasın uluslararası dayanışma" sloganları attı.

Yürüyüşün sona erdiği Oranienplatz Meydanı'nda PYD Berlin örgütü adına yapılan konuşmada, uluslararası toplumdan Kobani için harekete geçmesi istenirken, Alman hükümetine Kobani'ye insani yardım ve silah yardımında bulunması çağrısı yapıldı.

Gösteri sırasında polise mukavemet gösteren ve terör örgütü PKK lehine sloganlar atan 5 kişi gözaltına alındı.

Kobani'ye destek yürüyüşüne Almanya'daki bazı sol partiler ve kapitalizm karşıtı gruplar da destek verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı