Almanya Dışişleri Bakanı Ukrayna'da

Steinmeier, Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümü için tüm tarafları Minsk mutabakatına uymaya çağırdı

Almanya Dışişleri Bakanı Ukrayna'da
Almanya Dışişleri Bakanı Ukrayna'da
GİRİŞ 18.11.2014 14:41 GÜNCELLEME 18.11.2014 15:19

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümü için tüm tarafları eylül ayında Belarus'un başkenti Minsk'te imzalanan protokolün gereklerini yerine getirmeye davet etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Rusya'da yapacağı temaslardan önce geldiği Ukrayna'da Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından Yatsenyuk ve Steinmeier basın toplantısı düzenledi.

Steinmeier, Ukrayna güvenlik güçleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında ülkenin doğusundaki çatışmaların durması ve krize çözüm bulma amacıyla imzalanan Minsk mutabakatının doğudaki sorunun çözümü için bir altyapı olabileceğini belirtti. Steinmeier, “Çok mükemmel olmayabilir ancak bu mutabakat dayanak olabilecek bir altyapı oluşturabilir ve tüm tarafların bu anlaşmayı yerine getirmesi gerekli" dedi.

Steinmeier, Moskova ziyaretinin Rusya tarafının Minsk mutabakatını yerine getirmeye hazır olup olmadığını tespit etmeye yönelik olacağını kaydederek, doğudaki gerginliğin son aylarda tırmandığını ifade etti.

Steinmeier, ayrıca yakın zamanda seçimlerin ardından parlamentoya girmeyi başaran siyasi partilerin koalisyon anlaşması imzalayacağına ve "başarılı bir hükümetin" kurulacağına olan inancını dile getirdi.

Steinmeier, Avrupa Birliği'nin ekonomik ve siyasi desteğe ihtiyaç duyan Ukrayna'ya yardım etmeye hazır olduğunu da kaydederek, bu çerçevedeki mekanizmalardan birinin Ukrayna'yı desteklemeye yönelik bir uluslararası konferans olacağını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar