Putin'den Esed'e yeni destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz tatil kenti Soçi’de Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’i kabul etti.

Putin'den Esed'e yeni destek
Putin'den Esed'e yeni destek
GİRİŞ 26.11.2014 23:01 GÜNCELLEME 26.11.2014 23:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Görüşme sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la ortak bir basın toplantısı düzenleyen Muallim, Rus liderin, Suriye’nin görevdeki Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’le ilişkileri geliştirme niyetinde olduğunu söyledi.

Interfax’ın haberine göre Soçi’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Muallim, “Putin’le görüşmemizde terörü yok etmek ve ülkelerimiz arasında stratejik ortaklığı güçlendirmek için Suriye Cumhurbaşkanı Esed’le ilişkilerin geliştirilmesi teyit edildi.” dedi.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov da, Putin-Muallim görüşmesinde Rusya-Suriye ilişkilerinin müzakere edildiği bilgisini verdi.

SURİYE’DE YENİ BİR CENEVRE PLANI YOK

Basın toplantısında konuşan Lavrov da, terör operasyonlarını bahane ederek Suriye’de rejim değişikliğine gidilmesine karşı olduklarını vurguladı. Bu yöndeki girişimleri kınadıklarını kaydeden Lavrov, Cenevre konferansları tarzı yeni bir girişim niyetinde olmadıklarını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Cenevre’de 50 devletin, binlerce basın mensubu ve delegasyonunun katılımı ile yapılan yeni bir konferans bekleniyorsa, böyle bir konferans olmayacak. Rusya aylardır farklı muhalif gruplarla gün be gün iletişim kurarak kendi ülkeleri ve halkları için hükümetle ortak çalışmaları konusunda çalışıyor.” bilgisini paylaştı.

Rus Bakan, Şam’ın izni olmadan ABD’nin bu ülkedeki terör hedeflerine operasyon düzenlemesinin de uluslar arası hukuka aykırı olduğunu vurguladı. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Silah satacak + ABD'nin ortadoğuda egemen olmasını istemiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'