Hamas terör örgütü listesinden çıkarıldı

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği'nin Hamas'ı terör örgütleri listesinde tutma kararını iptal etti.

Hamas terör örgütü listesinden çıkarıldı
Hamas terör örgütü listesinden çıkarıldı
GİRİŞ 17.12.2014 12:10 GÜNCELLEME 17.12.2014 15:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Merkezi Lüksemburg'da bulunan AB mahkemesinin kararında, Hamas'ın terör örgütleri listesine alınma gerekçesinin incelenmiş ve teyit edilmiş gerçek eylemler yerine, basın ve internette yer alan iddialara dayandırılması nedeniyle işlemin hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Mahkeme, AB'nin Hamas'ın terör örgütleri listesinde bulunmasından kaynaklanan AB'deki mal varlığının dondurulması gibi yaptırımların üç ay sonra kaldırılmasına hükmetti.

AB üyeleri bu sürede Hamas'ın terör örgütleri listesinden çıkarılması kararını temyize götürebilecek. Bu durumda üç ay olarak öngörülen süre mahkeme sonuçlanana dek uzayabilecek. AB üyelerinin bu üç aylık sürede yeni gerekçeler ileri sürerek Hamas'ı tekrar terör örgütleri listesine dahil etmeleri de ihtimaller arasında bulunuyor.

YORUMLAR 6
  • Fatihim! 9 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen biraz gözümüzü açalım... Dikkat ettiyseniz son zamanlarda Filistin'i tanıyan ülkelerin haberlerinden geçilmiyordu şimdi de hamas terör örgütü listesinden çıkarılıyor... bu ne ilginç ve şaşırtıcı bir durum değil mi? Oradaki katliamlara gözlerini kapatanlar şimdi güya filistin lehine karar alıyorlar. Bunun altından elbet başka birşey çıkacaktır. Bunlar benim görüşümce kesinlikle siyonizmin bir oyunudur.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Filistin için önemli bir karar
    Cevapla
  • Mehmed Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Filistin dualarımız seninle İsrail beddualarımız seninle
    Cevapla
  • galip 9 yıl önce Şikayet Et
    kafirden adalet beklemek gafillik olur.her oyunları müslümana zarar vermek içindir.uyanık olmak lazım.PKK yı terör listesine alıp 30 yıldır her türlü siyasi ekonomik askeri desteği verenler bunlar değilmi çıkarları uğruna yapmayacakları şeytanlık yoktur
    Cevapla
  • RUHİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet İsraili ekleyebilirsiniz artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış