Filistin için baskılar artıyor

Avrupa ülkelerinde, İsrail'e yönelik algı ve siyasi düşünce değişiklikleri dikkati çekiyor.

Filistin için baskılar artıyor
Filistin için baskılar artıyor
GİRİŞ 19.12.2014 15:05 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:05

Filistin devletini tanıyan Avrupa parlamentolarının sayısının her geçen gün artması ve Avrupa Adalet Divanı'nın Hamas'ı terör örgütleri listesinden çıkarmaya karar vermesi İsrail'i kızdırırken, son dönemde Avrupa ülkelerinde İsrail'e yönelik algı ve siyasi düşünce değişiklikleri yaşanıyor. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Adalet Divanı'nın önceki günkü kararı ile Cenevre'de İsrail'in savaş suçlarının araştırılması çağrılarını " Avrupa ikiyüzlülüğünün örneklerini gördük" sözleriyle değerlendirdi. BirçokAvrupa ülkesinin parlamentosu bu yıl Filistin devletini tanıma kararı alsa da, devletleri, parlamentoların değil hükümetlerin tanıması gerekiyor.

İngiliz Parlamentosu da bu yıl Filistin devletini tanıyan parlamentolar arasındaydı. Parlamento'nun alt kanadı Avam Kamarası 13 Ekim'de Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin önergeyi 274 oyla kabul etti. İngiltere'nin yanı sıra bu yıl Fransa, İrlanda, İspanya gibi Avrupa ülkelerinin parlamentoları da Filistin'i tanırken, İsveç'te ise hükümet, Filistin devletini tanıdı. Avrupa Parlamentosu (AP) da önceki gün, Filistin'in devlet olarak tanınmasını prensipte desteklediğini bildiren karar tasarısını kabul etti.

Filistinli akademisyen ve siyasi aktivist Azzam Tamimi AA'ya yaptığı açıklamada, Filistin'i tanıyan Avrupa parlamentolarının sayısının artmasının çok önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü