Almanya'da camiye ırkçı saldırı!

Almanya'nın Dormagen kentinde inşa edilen Süleymaniye Camisi'ne aşırı sağcılar tarafından ırkçı saldırı gerçekleştirildi.

Almanya'da camiye ırkçı saldırı!
Almanya'da camiye ırkçı saldırı!
GİRİŞ 21.12.2014 19:23 GÜNCELLEME 21.12.2014 20:29

Sabaha karşı 04.00 sıralarında meydana gelen saldırı sonrası polisin geniş çaplı soruşturma başlatarak, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediği ve faiilerin bulunmasına yardımcı olacak kişilere bin 500 avro ödül verileceği açıklandı.

Olaya tepki amacıyla caminin bulunduğu alanda dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

Süleymaniye Camisi Derneği Başkanı Dursun Pekdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı sağcı kişi ya da kişilerin 2012'de temeli atılan inşaat halindeki caminin duvarlarına aşırı sağ eğilimli yazılar yazdığını söyledi.

Pekdemir, saldırganların duvarlara ''yaşasın Hitler, yaşasın NSU'', ''Almanya'da İslam batsın'' ve Nazilerin sembolü çok sayıda gamalı haç çizdiğini belirterek, bu saldırının kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

- Dormagen Belediye Başkanı Lierenfeld de

Saldırı sonrası cami derneğine ziyarette bulunan Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld de, "Bu yazıları şiddetle kınıyorum. Bazı kafası karışmış olanlar bu tarz faaliyetlerle şehrimizde sürdürdüğümüz güzel beraberliği tehlikeye atmak istiyorlar. Bunu kabul etmiyoruz" ifadesini kullandı.

DİTİB Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, son günlerde Almanya'nın çeşitli şehirlerinde saldırıya uğrayan camilerin gün geçtikçe artmasının kaygı ve üzüntü verdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Dormagen DİTİB Süleymaniye Camisi'ne yönelik saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise tek tesellimizdir. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği olarak, tekrar ifade ediyoruz ki mabetlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerini, toplumsal kargaşanın her türlüsünü kararlılık, nefret ve şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıdan sonra mabetlere yönelik saldırıların önlenmesi için Alman yetkililerin daha hassas davranacağını ümit ediyor, söz konusu saldırı olayının faili veya faillerinin kısa zaman içinde yakalanmasının, böylesine menfur saldırıların bir daha yaşanmaması için örnek teşkil edeceğini ümit ediyoruz.''

Köln ve Düsseldorf şehirleri arasında bulunan, 4 bin 500'e yakın Türk'ün yaşadığı Dormagen kentindeki 11 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak Süleymaniye Camisi'nin 450 metrekaresinin ibadethane, 550 metrekaresinin konferans salonu ve 200 metrekaresinin sosyal faaliyetler için kullanılması planlanıyor. Proje maliyetinin 3,5 milyon avroyu bulması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!