Londra'da hayat resmen durdu

Bugün Noel günü münasebetiyle Londra'nın en kalabalık alışveriş merkezi West End'de hayat resmen durdu.

GİRİŞ 25.12.2014 17:41 GÜNCELLEME 25.12.2014 17:48

Oxford Circus'den başlayıp Piccadilly Circus'a kadar uzanan Regent Street üzerinde mağazaların hemen hemen hepsi kapalıydı. Sokakta sadece Noel için gelen çoğu Japon, Çinli  yabancı turistler dikkat çekti. İndirimli satışlar yapan dükkanların sadece vitrinleri merak konusu oldu.

İki katlı Londra otobüsleri çalışmadığı için Regent Street, Piccadilly ve Whitehall'de Londra turu yapan iki katlı mavi ve kırmızı otobüsler, meraklı turistleri gezdirdi.

Saat 12'ye kadar Noel ayinine giden hıristiyanlar için çan sesleri ve Londra'ya alçaktan uçan uçak sesleri dışında bir gürültü yok.

Caddelerde Noel'de para yapmak peşindeki siyah taksiler, sarı renk taksimetrelerini açmış müşteri arıyorlar. Tüm ara sokaklar bomboş. Görülmemiş bir sessizlik hüküm sürüyor.

İngilizlerin çoğu evlerinden çıkmamış. Alkol alınan mekanların bazıları saat 11'den saat 15'e kadar açık. Sainsbury gibi her zaman açık olan yemek mağazaları dün saat 21'den  yarın sabah 9'a kadar dükkanlarını kapatmışlar. McDonalds'lar bile kapalı. Bir iki Pret a Manger, Regent Street üzerinde kahve servisi yapıyor.

Londra'nın en kalabalık iki metrosu Oxford Circus ve Piccadilly'nin giriş çıkışları kapalı olduğundan her zamanki insan seli yok.

Piccadilly'deki Eros Heykeli önü de bomboş. Piccadilly üzerindeki Kahve Dünyası da Noel tatininin tadını çıkartıyor . Sadece Türk kebapçısı  Soho Mangal açık. Sokaklara dökülenlerin çoğu Noel Baba kıyafeti giymiş çocuklar ve gençler.

Başbakanlığın bulunduğu 10 Downing Street önünde bile pek kalabalık yok. Whitehall'de atlarıyla devriye gezen polislerin başında Noel süslemeleri dikkat çekiyor. Londra  bugün adeta Ölü Şehir ve yarın sabah 9'dan itibaren  itibaren alışveriş çılgınlığı tekrar başlayacak ve herkes mağazalardaki işlerine geri dönecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı