Irkçılıkla birlikte göçmen ihtiyacı da artıyor

Almanya'da ırkçıların yabancı düşmanlığı artarken, ülkenin 32 milyon göçmene ihtiyacı olduğu belirtildi.

Irkçılıkla birlikte göçmen ihtiyacı da artıyor
Irkçılıkla birlikte göçmen ihtiyacı da artıyor
GİRİŞ 27.12.2014 14:10 GÜNCELLEME 27.12.2014 14:10

Almanya’da ırkçıların yabancı düşmanlığı bir taraftan artarken, diğer yandan ise uzmanlar Almanya bu günkü refahını devam ettirebilmesi için 32 milyon göçmene ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Center for Economic Studies araştırma kuruluşunun Başkanı Ekonomist Hans-Werner Sinn’in Alman Focus dergisine yaptığı açıklama ülkedeki yabancıların ülkeye olan katkılarını ortaya koydu. Almanya’da yaşlanan nüfusuna ve bir türlü artış göstermeyen doğum oranları ele alındığı zaman Almanya’yı ayakta tutacak olan gücün ancak göçmenlerle karşılanabileceğini belirten Hans-WernerSinn, 20 yıl sonra ülkenin 32 milyon göçmene ihtiyaç duyacağı söyledi.

Mevcut refahın devam edebilmesi için çalışan sistemin devam edebilmesinin ancak genç nüfusa mümkün olduğuna işaret eden Ekonomist Sinn, kalifiye göçmenlere ihtiyaç olduğunu belirterek, bugünden yarın için çalışma yapılmasını istedi. Sinn, önlem alınmadığı takdire hem ülke ekonomisi çökeceğini hem de yıllarca çalışıp emekli olunca keyfini süreceğini düşünenlerin maaşlarını alamayacağını söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı