İsveç'te erken seçim kararı iptal edildi

İsveç Başbakanı Stefan Lofven, hükümetin muhalefetle bütçe üzerinde anlaşmaya varmasının ardından erken seçim kararını iptal etti.

İsveç'te erken seçim kararı iptal edildi
İsveç'te erken seçim kararı iptal edildi
GİRİŞ 27.12.2014 14:43 GÜNCELLEME 27.12.2014 14:43

Başkent Stockholm'de basın toplantısı düzenleyen Lofven, azınlık hükümetinin devam edeceğini söyledi. Lofven, "Bu karar, çetin parlamento aritmetiğine rağmen İsveç'in yönetilebileceğini göstermiştir." dedi.

Stefan Lofven, hükümetin hazırladığı bütçenin reddedilmesinin ardından 3 Aralık'ta erken seçim kararını açıklamıştı. Fakat bunu resmen yapabilmek için, anayasa gereği, 29 Aralık tarihini beklemesi gerekiyordu.

Lofven'in başkanı olduğu Sosyal Demokrat Parti ile iktidar ortağı Yeşiller'in, merkez sağdaki dört partiyle imzaladığı protokol gereği, söz konusu partiler 2022 yılına kadar hükümetin hazırladığı bütçeleri veto etmeyecek. Bunun karşılığında da emeklilik, savunma ve enerji konularında muhalefet ve iktidar istişare içerisinde olacak.

Muhalefet ve iktidarın uzlaşmasıyla, göçmen karşıtı İsveçli Demokratlar partisinin, ülke yönetimi üzerindeki etkisi de minimize edilmiş oldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular