Almanya'da "İslamlaşma" anketi!

Almanya'da bin 6 kişi ile yapılan ankete katılanların yüzde 61'i, Almanya'nın ''İslamlaşacağı'' tehdidinin abartıldığını düşünüyor.

Almanya'da "İslamlaşma" anketi!
Almanya'da "İslamlaşma" anketi!
GİRİŞ 01.01.2015 18:41 GÜNCELLEME 01.01.2015 18:54
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Oturduğu yere yakın bir yerde düzenlenmesi durumunda PEGIDA eylemlerine katılabileceğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 13.

Ankete katılanların yüzde 29'u da İslam'ın yayılmasına ve yabancılara karşı gösteriler düzenleyen aşırı sağcı PEGIDA grubunu haklı buluyor.

Araştırmada, özellikle ''Almanya için Alternatif'' (AfD) Partisi taraftarının PEGIDA eylemlerini desteklediğini ortaya çıkarken, bu partiye ilgi duyanların yüzde 71'inin İslam ve yabancı karşıtı eylemleri desteklediği belirtildi.

Ankete katılan AfD taraftarlarının yüzde 45'inin, Sol Parti seçmeninin yüzde 26'sının PEGIDA gösterilere katılabileceğini belirtmesi dikkati çekti.

Gelecek seçimlerde Almanya'da ''İslam ile mücadele eden'' bir partiyi seçebileceğini belirtenlerin oranın da yüzde 10 olduğu vurgulandı. Bu oranın ülkenin doğu eyaletlerinde yüzde 15, batı eyaletlerinde yüzde 9 olduğu kaydedildi.

Sol Parti seçmeninin yüzde 16'sı da İslam ile mücadele eden bir partiye oy verebileceğini ifade etti.

Merkel'in yeni yıl mesajına AfD'den tepki

Öte yandan, Almanların PEGIDA gösterilerine katılmamaları yönünde uyarıda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yeni yıl mesajı ülkede tartışmalara yol açtı.

AfD Genel Başkanı Bernd Lucke, Merkel'in insanları dinlemeden onları yabancı düşmanı olarak damgaladığını ileri sürdü.

''Şansölyenin görevi dinlemek'' diyen Lucke, Almanya'da yabancı düşmanlığı için yer olmadığını ancak daha önce entegrasyon konusundaki sorunların yapıcı ve nesnel bir şekilde tartışılması gerektiğini kaydetti.

Merkel, "gösterilere katılmayın" çağrısı yapmıştı

Başbakan Merkel, PEGIDA grubunu isim vermeden eleştirdiği yeni yıl mesajında, grubun söylemlerinin peşinden gidilmemesi çağrısı yaparak, "Pazartesi günleri 'Halk biziz' çağrısıyla yürüyorlar. Bunu söylerken gerçekte şunu kastediyorlar; 'Sizler, ten renginiz ya da dininiz nedeniyle buraya ait değilsiniz'. Bu tür gösterilere katılan herkese şu söylüyorum; 'Size bu çağrıyı yapanların peşinden gitmeyin! Çoğu zaman kalplerinde ön yargılar, soğukluk ve hatta nefret var!" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • kasim Narlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Müslümanlaşıyor mu bilmiyorum ama her geçen yıl Yılbaşını kutlamakta Hristiyanlara taş çıkarıyor.
    Cevapla
  • yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim akrabalardan örnek verim akrabalarımız almanlaşıyor almanlar ise islamla şerefleniyor.
    Cevapla
  • inşallah 9 yıl önce Şikayet Et
    belki ülkemizede öğretirler.iyi olur.
    Cevapla
  • gurbetci 9 yıl önce Şikayet Et
    almanyada yasiyorum.bu gruplar bilincli olarak güclendiriliyor burda yasiyor görüyoruz.her iki almandan birinin icinde azda olsa irkcilik vardir kendilerinden haric herkesi kücük görürler.yüzünüze size karsi degilmis gibi davranirlar ama 3-5 i biraraya geldigi zaman irkcilik damarlari ortaya cikar
    Cevapla
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    sözkonusu önceden yaşamış önemli zatların kitabında önce almanyanın doğusundan başlamak üzere avrupada taş taş üstünde kalmayacağı yazıyor. benim kanıma göre rusya almanyaya tsar bombası veya amerikanın uzaydan bile lazerle imha edemeyeceği topol vüzesinden atacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?