Hollanda'da Mevlit Kandili coşkusu

Hazreti Muhammed'in (sav) dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlid Kandili, Hollanda’da camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Hollanda'da Mevlit Kandili coşkusu
Hollanda'da Mevlit Kandili coşkusu
GİRİŞ 03.01.2015 09:18 GÜNCELLEME 03.01.2015 09:18

Mevlid Kandili programlarına Türkler yoğun ilgi gösterdi.

Mevlid Kandili tüm dünyada olduğu gibi Hollanda’daki camilerde de büyük bir coşku ile kutlandı. Başkent Amsterdam’da bulunan Mescid-i Aksa ve Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii başta olmak üzere çeşitli camilere akın eden vatandaşlar, huşu içinde Kur'an-ı Kerim okudu, okunan Mevlid-i Şerifleri dinledi. Müslümanlar, getirilen salat-ü selamların ardından günahlarının affı, dualarının kabulü için ellerini semaya kaldırdı.

Düzenlenen kandil programlarının sonunda camiye gelen Müslümanlara ikram yapıldı.

HOLLANDA'DA HER YIL EFENDİMİZ'E OLAN SEVGİ ARTARAK SÜRÜYOR

Hollanda Türk Federasyonu'na bağlı Amsterdam Mescid-i Aksa Camii İmam Hatibi Recep Bayrak, Efendimiz’in (sav) doğum günü dolayısıyla böyle bir gün tertip ettiklerini söyledi. Bayrak, "Gün geçtikçe Hollanda'da Peygamber Efendimiz'e olan sevgi ve hasret her geçen yıl artarak sürüyor. Hollanda'da bu sevgiyi daha fazla artırmak için çaba gösteren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Avrupa'da bu tür kurum ve kuruluşlara çok ihtiyaç var. Günümüzde insanları maddi olarak doyurmaktan ziyade maddi olarak da doyurmak lazım." şeklinde konuştu.

EFENDİMİZ'İN AHLAKI İLE AHLAKLANMAK

Yurtdışındaki tüm farklı kuruluşların tek gayesinin, Peygamber Efendimizi, camilerde yeni nesle sevdirmek olduğunu söyleyen imam Recep Bayrak, "Efendimiz'in ahlakı ile ahlaklanmak lazım. Küçük çocuklarımıza bu sevgi, merhamet aşını verebilir isek, önümüzdeki yıllar daha güzel olacak diye düşünüyorum. Bu yaşantıyı hayata geçirir isek, Müslümanlar olarak gaflet uykusundan uyanmış oluruz. 2015 yılın ilk kutlu gecelerinden biri olan Mevlid Kandili’ni kutlamanın huzuru içinde kutlamanın huzur ve bereketini yaşadık. Bu amaçla tüm vatandaşlarımızın mübarek kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı