AB'den çok önemli Yunanistan açıklaması

Avrupa Birliği Komisyonu, Yunanistan’ın olası bir Euro bölgesinden çıkışı ile ilgili tartışmalara katılmayacağını açıkladı.

AB'den çok önemli Yunanistan açıklaması
AB'den çok önemli Yunanistan açıklaması
GİRİŞ 06.01.2015 10:56 GÜNCELLEME 06.01.2015 10:56

Der Spiegel, Almanya Hükümeti’nin artık Yunanistan’ın Euro bölgesinden olası bir ayrılığını, 'üstünden gelinebilir‘ bir olay olarak gördüğünü iddia ederken koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hıristiyan Demokratların Parlamento Grup Başkan Yardımcısı Michael Fuchs, Yunanistan’ın tasarruf politikası ile reformları devam ettirmemesi halinde Euro bölgesinden çıkmak zorunda olduğunu dile getirdi. Avrupa Birliği Komisyonu’nun ekonomiden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, Yunanistan ile ilgili sorular üzerine bu konuda bir şey söylemeyeceğini söyledi.

SEÇİMLER 25 OCAKTA

Son kararı Yunanistan’da halkın 25 Ocak’ta yapılacak olan parlamento seçimlerinde vereceği belirtilirken, yürürlükte olan antlaşmalar uyarınca Yunanistan’ın Euro bölgesine üyeliğinin tartışmaya kapalı olduğu vurgulandı. Moscovici daha önce yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde yeniden gelişebilmesi için, Yunan halkı ve siyasi önderlerinin bunu desteklemeleri gerektiğini belirtmişti.

EURO’DA BÜYÜK DEĞER KAYBI

Yunanistan ile ilgili tartışmalar sürerken Euro değer kaybetti. Alman yayın kuruluşu DW, Avrupa merkez bankası’nın para musluklarını açması ve Yunanistan’ın içinde bulunduğu istikrarsız durumdan dolayı Euro’nun son 9 yılın en düşük değerine ulaştığını bildirdi. Euro, bu hafta başında 1 dolar 18 Cent’ten satılırken bu rakamın  2006 yılının Mart ayından bu yana kaydedilen en düşük seviye olduğu belirtildi. Almanya Hükümet  Sözcüsü Steffen Seibert, Euro bölgesinin istikrarını güçlendirmeye ve sağlamlaştırmaya yönelik bir siyaset izlendiğini açıkladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar