Rusya Ukrayna'ya doğlagazı kaçtan satacak?

Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Vladimir Demçişin, Rusya'dan alacakları doğalgazın fiyatı hakkında konuştu.

Rusya Ukrayna'ya doğlagazı kaçtan satacak?
Rusya Ukrayna'ya doğlagazı kaçtan satacak?
GİRİŞ 20.01.2015 20:34 GÜNCELLEME 20.01.2015 20:34

Ukrayna Enerji ve Kömür Sanayi Bakanı Vladimir Demçişin, Rusya'dan alacakları doğalgazın fiyatını konuşmak için erken olduğunu belirtti.

FİYATLAR ŞU AN BELLİ DEĞİL

Demçişin, Kiev'de düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya satacağı doğalgazın fiyatını artıracağına ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Rusya'nın Nisan'dan itibaren Ukrayna'ya satacağı doğalgazın fiyatı hakkında konuşmak için henüz çok erken" ifadesini kullandı.

RUSYA İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Rusya ile yapılan doğalgaz görüşmelerinin "fevkalade zor" geçtiğini hatırlatan Demçişin, Ukrayna'nın Avrupalı ortaklarıyla birlikte gaz fiyatlarıyla ilgili olarak Rusya ile kapsamlı görüşmeler yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği ve Ukrayna'da enerji alanında yeni yetkililerin göreve geldiğini hatırlatan Demçişin, "Ayrıca, doğalgaz piyasasında nasıl koşullar olacaktır, bu konuda konuşmak için henüz çok erken" diye konuştu.

Demçişin, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün doğalgaz fiyatlarını da düşüreceğine işaret ederek, "Her halükarda, piyasa bizim menfaatimize işliyor" ifadesini kullandı.

Elektrik ithali konusunda geçen yıl sonunda Rusya ile anlaşma imzaladıklarına atıfta bulunan Demçişin, fiyatların uygun olmaması durumunda Rusya'dan aldıkları elektrikten vazgeçebileceklerini belirtti.

Diğer taraftan, Rus makamları, Ukrayna ile aralarındaki "kış paketi" anlaşmasının 1 Nisan'da sona ereceğini, bu tarihten itibaren eski tarifeye geri dönüleceğini açıklamıştı. Eski tarifeye göre Ukrayna bin metreküp doğalgaza 485 dolar ödüyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadim Dostlar Platformu seçim kararını verdi! Resmen duyurdular: Milli Görüş'ün...
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...