Papa, kiliseden dışlanan trans bireyle görüştü

Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa Franciscus, daha önce kendisinden yardım isteyen bir trans birey ve kız arkadaşıyla görüştü.

Papa, kiliseden dışlanan trans bireyle görüştü
Papa, kiliseden dışlanan trans bireyle görüştü
GİRİŞ 27.01.2015 17:11 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Katolik Kilisesi'nin lideri Papa Franciscus, kilisenin kendisine karşı tutumundan şikayetçi olan bir trans birey ve kız arkadaşı ile görüştü. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, cinsiyet değiştirerek erkek olan 48 yaşındaki İspanyol Diego Neria Lejarraga ile sevgilisi cumartesi günü Papa tarafından kabul edildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Papa'nın ikamet ettiği Santa Marta Konuk Evi'nde yapılan görüşmeyle ilgili olarak Vatikan'dan açıklama gelmedi. Ancak İtalyan basınının İspanyol Hoy gazetesini kaynak göstererek verdiği haberlere göre, Lejarraga birkaç ay önce Papa'ya bir mektup yazarak Kilise'nin kendisini dışladığından şikayet etmişti.

PAPA'DAN YARDIM İSTEMİŞTİ

İspanya'nın Plasencia kentinde yaşayan Lejarraga, Papa'ya mektubunda kendisinin inançlı bir Katolik olduğunu ancak cinsiyet değiştirme operasyonunun ardından kilise yetkilileri tarafından kötü muamele gördüğünü söylemişti. Bir papazın kendisine "şeytanın kızı" dediğini de aktaran Lejarraga, Papa'dan yardım istemişti.

Papa Franciscus da mektubu aldıktan sonra geçen ay Lejarraga'yı iki kez telefonla aradı. Geçen cumartesi günü de Papa, Lejarraga ile kız arkadaşıyla Vatikan'da özel bir görüşme gerçekleştirdi.

YORUMLAR 1
  • ERZURUMLU TANER 9 yıl önce Şikayet Et
    çocuk taciz vede tecavüzlerinde baş rol oynayan papazların suçlarını örtmek için bir dolaba benziyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı