8 yaşındaki çocuğa terör sorgusu!

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde 8 yaşındaki bir çocuk, ''terörü övdüğü'' gerekçesiyle ailesinin nezaretinde karakolda sorgulandı.

8 yaşındaki çocuğa terör sorgusu!
8 yaşındaki çocuğa terör sorgusu!
GİRİŞ 28.01.2015 23:28 GÜNCELLEME 28.01.2015 23:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Le Figaro gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, okul yönetimi, kimliği açıklanmayan erkek çocuğun sınıfta Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı övdüğü gerekçesiyle babası aleyhine karakola şikayette bulunuldu.

Sınıfta, ''Ben Charlie değilim, teröristlerle birlikteyim'' dediği iddia edilen çocuk, ailesinin gözetiminde karakolda iki saat boyunca sorgulandı.

Sorgulanan çocuğun ailesinin avukatı Sefen Guez Guez, basına yaptığı açıklamada, ''8 yaşındaki bir çocuğun sorgulanmasının son derece saçma ve anlamsız olduğunu'' söyledi.

Karakoldaki sorgusunda terörizmin kelime anlamına bile tam bir açıklama getiremeyen çocuğun polis tarafından sorgulanmasına ailesi de sert tepki gösterdi.

Fransa'da 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste yaşanan üç ayrı saldırıda toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonları sonrasında üç terörist ölü ele geçirilmişti.

Derginin saldırılar sonrasındaki ilk sayısında Hz. Muhammed'i tasvir eden bir karikatür yayımlamasının ardından ise dünyanın pek çok yerindeki Müslümanlar protesto gösterileri düzenlemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    o onurlu şerefli çocuğu ve ailesini tebrik ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir