Avrupa'dan Rusya'ya darbe

AKPM, Rusya'nın oy kullanma hakkını bir kez daha elinden aldı.

Avrupa'dan Rusya'ya darbe
Avrupa'dan Rusya'ya darbe
GİRİŞ 29.01.2015 13:12 GÜNCELLEME 29.01.2015 13:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Rus heyetinin oy kullanma ve yönetim organlarına katılma hakkını bir kez daha elinden aldı. AKPM tarafından alınan kararda yaptırımlar dışında, AKPM'nin Rus heyetinin oy kullanma hakkını askıya aldığı belirtilirken, "Nisan 2015'e kadar Rusya konseyin yönetim organlarında temsilci olamayacak" denildi. Kararda, ülkenin AKPM'nin uyarılarını dikkate alarak konsey tarafından daha önce belirlenen maddelere uyması ve 17'nci maddede belirtilen çalışma grubu ile tam anlamıyla işbirliği yapması halinde haklarının yeniden tesis edilmesi konusunun Nisan ayında görüşüleceği belirtildi. 

AKPM'nin 17'nci maddede Minsk Sözleşmesi'nin kurallarının desteklenmesi amacıyla alınacak önlemler için Rusya Duma Başkanı ve Ukrayna Rada Başkanı'nın katılımıyla ilgili parlamenterler ile özel çalışma grubu kurulmasını teklif ediyor. Ayrıca, Konsey Moskova'da Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını iptal etmesini istedi ve Rus hükümetinden bölgedeki silahlanmaya son ermesini istedi. Aynı zamanda AKPM Kırım Tatarları'nın haklarının korunması yönünde görüş bildirdi. 

YORUMLAR 2
  • hemo KÜRDO 9 yıl önce Şikayet Et
    RUSLARA BISEY OLMAZ RUSLAR GURURLU BIR IRK KOCA CIN ARKASINDA DÜYA DENGESI DEYISTI DÜNYA HAYATA BIR KUTUP ÖLAMIYACAK AB ZATEN COK ÜLKE IFLAZ ETMIS PUTIN COK AKILI BIRI VE GURURLU BIRI!!!!!!!!
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    dikkan putin, karizma çiziliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti