Türkiye 2 sene sonra AB seviyesinde

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 2 sene içinde Avrupa Birliği ile tüm fasılların kapatılacağını söyledi.

Türkiye 2 sene sonra AB seviyesinde
Türkiye 2 sene sonra AB seviyesinde
GİRİŞ 30.01.2015 14:41 GÜNCELLEME 30.01.2015 16:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği üyelik sürecine değinerek, “2 sene sonra bütün fasılları kapatacağız. Türkiye 2 sene sonra Avrupa Birliği seviyesine gelmiş olacak” dedi.

Bakan Volkan Bozkır, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) düzenlemiş olduğu ’’Türkiye-AB ülkeleri arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinde turizm adına yapılması gerekenler’’ konulu toplantıya katıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Bakan Bozkır’ın yanı sıra TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE KADAR SABIRLI VE KARALI ÜLKE YOKTUR

Burada bir konuşma yapan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çok uzun bir süredir AB ile bu ilişkiyi sürdürdüklerini dile getiren Bakan Bozkır, “50 yılı geçti. Belki Türkiye kadar sabırlı, hoşgörülü, inatçı ama kararlı bir ülke dünyada yoktur. Burada ki önemli husus şu; sırf inat uğruna, sırf hoşgörü uğruna biz bu ilişkiyi sürdürmüyoruz. Bu karalılığımızın nedeni aslında burada Türkiye’nin çok büyük çıkarları olması” dedi.

2 SENE SONRA BÜTÜN FASILLARI KAPATACAĞIZ

Kendisine en çok fasıllarla ilgili soru sorulduğunu belirten Bozkır, fasıl açmanın sorun olmaktan çıktığını belirterek, “2 ay içinde bütün fasılları açarız ama Avrupa Birliği açacak mı açmayacak mı o onun sorumluluğundadır. İster açarlar ister açmazlar. Bizim derdimiz şu; 2 sene sonra bütün fasılları kapatacağız. Türkiye seviye olarak 2 sene sonra Avrupa Birliği seviyesine gelmiş olacak.'' dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • sabır 9 yıl önce Şikayet Et
    aakıl tutulması veya humması bu olsa gerek
    Cevapla
  • bravo 9 yıl önce Şikayet Et
    şakamısınız nesiniz ab bitmişşşşşşşşşşş
    Cevapla
  • burak 9 yıl önce Şikayet Et
    hangı avrupa sevıyesı aacaba arkadas neden hayla avrupa sevıyesı diyor yasam kalıtesı ıcın girmemiz istenıyor begenmedigimiz avrupaya bence 20 yıl daha gerıdeyız tabı bulgaristan romanya gibi ulkeleri saymazsak
    Cevapla
  • Azerbaycan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hala Neden Avrupa? Yukseliyor Turkiye Deniliyor. Peki Neden Cokmekte Olan Avrupa`ya gecmek istiyor Turkler anlamiyorum. Neden Kendi ozune gecmiyor? Bir Birlik olacaksa Turk birligi icin Neden adim atilmiyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı