Almanya'dan Ukrayna ve Rusya yanlılarına çağrı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna yönetimine ve Rusya yanlısı ayrılıkçılara çağrıda bulundu.

Almanya'dan Ukrayna ve Rusya yanlılarına çağrı
Almanya'dan Ukrayna ve Rusya yanlılarına çağrı
GİRİŞ 30.01.2015 14:45 GÜNCELLEME 30.01.2015 14:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna yönetimine ve Rusya yanlısı ayrılıkçılara çağrıda bulunarak, çatışmalara son vermelerini ve Minsk Anlaşması temelinde görüşmelere yeniden başlamalarını istedi.

Steinmeier, Bulgar mevkidaşı Daniel Mitov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna'daki son gelişmeleri ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yaptırımları 6 ay süreyle uzatma kararını değerlendirdi.

Ukrayna'nın doğusunda gerilimin tırmanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Steinmeier, "Bir an önce silahların susmasını, yeniden görüşmelere başlanmasını ve kalıcı ateşkese ulaşılmasını umut ediyoruz. Taraflardan beklentimiz, Berlin'de geçen hafta vardığımız uzlaşmaya uymaları ve Minsk Anlaşması zeminine yeniden dönmeleri" diye konuştu.

AB'nin Rusya'ya ve Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik yaptırımları uzatma kararını savunan Steinmeier, bölgede durumun kötüleşmesi durumunda AB dışişleri bakanlarının 19 Şubat'ta yapacakları toplantıda yeni kararlar alabileceklerine işaret etti.

YORUMLAR 1
  • osmanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    oh ne iyi,sen kavgayı pişir sonra ayaklarını uzat karşısına yat.gel keyfim gel.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu