Bremen'den Kuzey Irak'a yardım

Almanya'nın Bremen Eyaletinde Kuzey Irak'ta kamplarda kalan insanlar için yardım kampanyası düzenlendi.

Bremen'den Kuzey Irak'a yardım
Bremen'den Kuzey Irak'a yardım
GİRİŞ 31.01.2015 16:13 GÜNCELLEME 31.01.2015 16:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kampanya'ya din, dil ve ırk ayrımı yapılmadan her kesimden büyük bir destek geldi. Eyalet Başbakanı himayesinde düzenlenen kampanyada 3 TIR dolusu giyecek, ayakkabı ve battaniye toplandı. 

Almanya'nın Bremen Eyaleti'nde Suriye ve Kuzey Irak'ta kamplarda yaşayan savaş ve terör mağduru insanlar için yardım kampanyası düzenlendi. Bremen Eyalet Başbakanı himayesinde düzenlenen yardım kampanyasına Ezidi topluluğu, Bremen İslam Şurası, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Bremen Yahudi Topluluğu, Bremen Protestan Kilisesi (BEK), Bremen Katolik Kilisesi, Kürt Topluluğu (KOMKAR), Diakonie-Afet Yardımı, eyalet milletvekilleri, Kültür Merkezi-Lagerhaus ile çok sayıda kurum ve kuruluş destek verdi. 

İLK TIR GÖNDERİLDİ İKİNCİ TIR DA HAZIR 

Geçtiğimiz Kasım ayında başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde kampta yaşayan insanlar için battaniye, yorgan, kadınlar ve çocuklar için kışlık giyecek eşyaları ile ayakkabı toplandı. “BREMEN HILFT adı altında yapılan kampanyaya Bremenliler çok büyük bir destek verdi. Malzeme yardımı yapan Türk ve Alman yardım severler yardım paketlerinin hazırlanmasında da gönüllü çalıştı. Üç ay içinde yaklaşık 3 TIR dolusu yardım malzemesi toplandı. Toplanan malzemelerden bir kısmı bir TIR'la Kuzey Irak'taki Dohuk kampına gönderildi. İkinci TIR ise hazırlandı. İşlemleri yapıldıktan yola çıkacak. 

ALMANYA'DAKİ EN BÜYÜK YARDIM KAMPANYASI

Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Bremen Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş, yapılan yardımın Kuzey Irak ve Suriye için şimdiye kadar Almanya'da yapılan en büyük yardım kampanyası olduğunu söyledi. Amaçlarının kamplarda yaşayan insanlara kışın soğuktan korunmaları için giyecek yardımı ile onları sıcak tutacak malzemeler ulaştırmak olduğunu anlattı. Malzeme yardım kampanyasını sonlandırdıklarını, bundan sonra para yardımı başlatacaklarını vurgulayan Aytaş, Bremen halkına teşekkür ediyorum. Herkes bu yardım kampanyası çerçevesinde bir araya gelip çok güzel bir birlik ve dayanışma örneği gösterdi. Ancak oradaki insanların sadece giyecek ve ayakkabıya ihtiyacı yok. Onların ısıtıcılara ve paraya da ihtiyacı var. Bu nedenle senato kontrolünde bir yardım hesabı açtık. Bundan sonra para yardımı toplayacağız. 5 Euro bile çok büyük bir para dedi. 

KAMPLARDAKİ İNSANLARIN HALİ İÇLER ACISI 

Kampanya'da gönüllü çalışan ve ilk TIR'la Kuzey Irak'a gidip malzemeleri dağıtan Turizmci Recai Aytaş, kamptaki insanların durumlarının içler acısı olduğunu söyledi. İnsanların yiyecek dışında hemen hemen hiç birşeylerinin olmadığını anlatan Aytaş, “insanlar çadırda yaşıyor ve her taraf çamur. İnsanların ne doğru dürüst giyeceği, ne de ayakkabısı var. Durumları içler acısıö diye bilgi verdi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • osmanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    bunları bilmezmiyiz? bugün yardım yarın sömürü. Madem yardım edeceksin Afrikada açlık,susuzluk, bebek+çocukölümleri,ebola,aids ...ne ararsan var buraya yardım et ciddi isen! fakat sana,anlaşılan petrol kokusu daha cazip geliyor olsagerek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar