İngiliz polisinden medyaya 'terör' sınırlaması

Londra Emniyet Müdürlüğü, İngiltere'deki ulusal televizyon kanallarından terör saldırısı sırasında canlı yayın yapmamalarını istedi.

İngiliz polisinden medyaya 'terör' sınırlaması
İngiliz polisinden medyaya 'terör' sınırlaması
GİRİŞ 31.01.2015 17:23 GÜNCELLEME 31.01.2015 17:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkenin önde gelen ulusal televizyon kanallarının yöneticilerini Londra Emniyet Teşkilatı Scotland Yard'a davet eden Londra Emniyet Müdürü Bernard Hogan Howe, bir terör saldırısı sırasında canlı yayın görüntülerinin rehinelerin ve güvenlik güçlerinin hayatını riske sokabilme ihtimaline karşı televizyonlardan yayınlamamalarını talep etti.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Londra Emniyet Müdürlüğü bu gibi sınırlamaları yakın zamanda meydana gelen Fransa'daki Charlie Hebdo ve Sydney'deki saldırılardan sonra ağırlık verdiğini aktararak İngiliz emniyetinin canlı yayın sırasında teröristlere hazırlanma fırsatı verdiği korkusu olduğunu yazdı.

İngiltere'de daha önceki terör saldırılarında İngiliz polisi ile bir anlaşma yapan medya, polisin kurtarma operasyonunu canlı yayında vermiyor; bunun yerine polisin kullandığı görüntüleri sonradan yayınlama hakkına sahip oluyordu.

Gazetenin haberine göre, aralarında SKY News, ITN ve BBC'in de bulunduğu medya temsilcileri ile bir toplantı yapan Emniyet Müdürü Hogan-Howe, medya temsilcilerinden teröristlere hazırlanma ve ihbar etme fırsatı vermeyi sağlayabilecek canlı yayınların yapılmamasını istedi. Emniyet Müdürü " zaten planlarımız var ancak bu planları Fransa'daki saldırılardan sonra gözden geçirdik. Güvenlik kuvvetleri ve polisin herhangi bir saldırı ya müdahalesi sırasında çalışmalarımızın canlı yayın gibi nedenlerle sınırlandırılmaması önemli. Medya ile bu konuda konuşmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Londra polisi ile medya arasındaki görüşmeler 2008 yılında Mumbai'deki saldırıdan sonra sürekli olarak devam ediyor. Bu saldırıların canlı yayında verilmesi medya kuruluşları ile polis yetkilileri arasındaki sorunları gün yüzüne çıkarmıştı.

İngiltere polisi, Mumbai'de 3 gün süren terör saldırısı sırasında saldırganlar polisin çalışmasını ekrandan izleyip plan değiştirdiler ve başka saldırılara geçtiklerini düşünüyor.

Gazeteye göre medya yöneticileri ise televizyonların polisi riske sokmama konusunda hassas olduklarını ve polis tarafından konulacak herhangi editöryel sınırlama veya kontrollerin dikkate alınacağını ifade etti.

YORUMLAR 2
  • civan hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere yaparsa oluyormus mu? Medyaya kisitlama yapiyorlar bunlar... Hic bir inandiriciliginiz kalmadi ey köhne Bati! Bir iyilik yapsaniz bile, altinda bir hinlik vardir diye düsündürüyorsunuz insanlari. Kendi kuyunuzu kaziyorsunuz.
    Cevapla
  • osmanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    adam kendi halkına bakmayı dahi reva görmezken,müslümanlara bunları yaşatmakta beis görmüyorlarya artık gerisini siz düşünün yani nekadar sinsiler... .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...