Alexis Tsipras: AMB ve IMF'ye borcumuzu ödeyeceğiz

Yunanistan Başbakanı Tsipras, AMB ve IMF'ye borçlarını geri ödeyeceklerini ve AB ile yakın zamanda anlaşmaya varacaklarını söyledi.

Alexis Tsipras: AMB ve IMF'ye borcumuzu ödeyeceğiz
Alexis Tsipras: AMB ve IMF'ye borcumuzu ödeyeceğiz
GİRİŞ 02.02.2015 00:09 GÜNCELLEME 02.02.2015 07:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, kredi veren kurumlarla ilişkileri düzeltmeyi hedefliyor. Tsipras'ın kurtarma planı anlaşmalarını sonlandırmayı vaat etmesi, tahvil ve hisse senetlerinde bir hafta boyunca satış dalgasına neden olmuştu.

IMF BORÇLARINI GERİ ÖDEYECEK

Tsipras, yazılı olarak yaptığı açıklamasında, Yunanistan'ın Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borçlarını geri ödeyeceğini ve ülkenin mali kurtarma paketinin çoğunu finanse eden Euro Bölgesi ülkeleri ile yakında anlaşacağını belirtti.

"YUNANİSTAN VE AVRUPA'NIN BÜTÜNÜ İÇİN YARARLI"

Avrupalı ortakları ile müzakerelerin yeni başladığını ifade eden Tsipras, ''Bakış açısında farklılıklar olmasına rağmen, Yunanistan ve Avrupa'nın bütünü için yararlı olacak bir anlaşmaya yakında ulaşacağımıza kesinlikle inanıyorum'' diye konuştu.

SEÇİM ÖNCESİ VERDİĞİ VAATLER

Alexis Tsipras'ın seçim öncesi verdiği vaatleri arasında; yoksulluk sınırı altında yaşayanlara elektrik ve ısınma hizmetini ücretsiz verilmesi, zenginlerden alınan vergilerin geri getirilmesi, ihtiyacı olanlara gıda ve kira yardımı yapılması, vatandaşların ödenemeyecek boyuttaki banka borçlarının silinmesinin yanı sıra emekli maaşları ve asgari ücrete zam vardı.

Parti, AB’den Yunanistan’ın 320 milyar euro olan borcunun yarısının silinmesini, geri kalanı için de “şartlar elverdikçe ödeme yapmayı” isteyeceğini açıklamıştı.

YORUMLAR 12
  • kul 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok çark ettirirler seni öyle kuru gürültü sıkmayla olmuyor...
    Cevapla
  • virdis 9 yıl önce Şikayet Et
    kemal 2 olmuş, tam çarkçı,,,
    Cevapla
  • kübra 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim solcular kendileri kazanmış gibi sevindiler bu zatın kazanmasına. Ateist birinden ne Yunanistan'a nede dünyaya bir fayda olmaz. İlerleyen günlerde göreceğiz hep beraber.
    Cevapla
  • BU PKK=PARTİYA KER U KUÇIKA 9 yıl önce Şikayet Et
    çark etmek solcuların geninde var, zaten genlerinde olmazsaydı solcu olmazlardı
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    buda çarkçı kemal gibi bunalrdan bir cacık olmaz göreceksnz yunanlar aha beter olacak bu işler atmakla tutmakla olmuyor bizde chpe bu işi iyi yapar atmak bedava daha çok gollllllllll görecez vesallam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!