Hollande, Çanakkale'ye mi Erivan'a mı gidecek?

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın, 24 Nisan’da Ermenistan’daki “soykırım" iddialarının 100. yıldönümü etkinliklere katılacağı öğrenildi.

Hollande, Çanakkale'ye mi Erivan'a mı gidecek?
Hollande, Çanakkale'ye mi Erivan'a mı gidecek?
GİRİŞ 04.02.2015 14:12 GÜNCELLEME 05.02.2015 07:15
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Fransa’nın Erivan Büyükelçisi Jean-François Charpentier, Hollande’ın 24 Nisan’da Erivan’da olacağını teyt ederken, aynı tarihde Türkiye’de düzenlenecek Çanakkale Savaşı törenlerinde ise Fransa’yı kimin temsil edeceği konusunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Jean François Charpentier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan’da Çanakkale Savaşının 100. yılını kutlama kararına ilişkin olarak Paris’in gelişmeleri yakınen takip ettiğini ifade etti. Charpentier, konuya ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmaktan kaçındı.

Charpentier şöyle konuştu: ″Her ülke egemendir ve kutlama ve anma günü seçimi yapma hakkına sahiptir. Her ülke kimi davet edeceğine kendisi karar verir. Sadece Fransa kesitinde durum açıktır. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, 24 Nisan’da Erivan’da olacaktır.”

“TÜRKİYE’DE FRANSA’YI KİMİN TEMSİL EDECEĞİ KONUSU HENÜZ NETLİK KAZANMADI”

Bu arada,  "Fransa’yı Türkiye’de gerçekleştirilecek kutlamalarda kim temsil eder?" sorusu üzerine Büyükelçi Charpentier, şu an itibarıyla bilgisi olmadığını, bildiği kadarıyla konunun henüz netlik kazanmadığını belirtti.

Ermenisyan medyasında yer alan haberde ayrıca Fransız Büyükelçisinin,  2015 yılı gündeminde 3 önemli olayın olduğunu belirterek bunları “Ermeni soykırımını 100. yıldönümü, Riga’da ‘Doğu Ortaklığı’ Zirvesi ve Erivan’daki Uluslararası Frankofon Teşkilatı üyesi ülkeler Dışişleri Bakanları buluşması” olarak sıraladı.

"Zirve esnasında Ermenistan-AB ilişkilerinin gelişim öncelik doğrultularını somutlaştırmaya çalışacağız" diyen Charpentier, Uluslararası Frankofon Teşkilatı üyesi ülkeler Dışişleri Bakanları buluşmasının Erivan’da Ekim sonunda gerçekleşeceğini belirtti.

Haberde “Ermenistan, teşkilat asli üyesi olarak ilk kez bu düzeyde bir buluşmaya mekan olacak” deniliyor.

YORUMLAR 61
  • hemo KÜRDO 9 yıl önce Şikayet Et
    FRANSA AFRIKA SÖMÜRGELERINI TEKER TEKER KAYBEDIYO ARTIK CÜNKÜ AFRIKANIN COK YERLERINE CIN GIRIP YATIRIM YAPIYO INSANLARIN GÖZÜNÜ ACIYO !!!
    Cevapla
  • Denizci 9 yıl önce Şikayet Et
    Cehennemin dibine git Emi..
    Cevapla
  • osmanli 9 yıl önce Şikayet Et
    turk turkden baska dostu yokdur
    Cevapla
  • Can Tan 9 yıl önce Şikayet Et
    Fransa bizi mi devletten saymıyor, Bir Ermenistan Kadar olamadık mı.Madem o kadar sözü geçiyor, bir one minute bekliyoruz.Göstermelik olmayan
    Cevapla
  • HAK YOL İSLAM 9 yıl önce Şikayet Et
    BİZİM CHARLİECİ FRANSIZ SEVENLERE VE HRANT SEVENLERE DERS OLUR UMARIM ÜLKELERİNİN VE DİNİMİZ İSLAMIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ.HAK BATIDAN ALINMAZ HAKK VEREN ALLAHTIR NE MUTLU ONA GÜZEL KULA OLANA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti