İngiltere, Putin'den endişe duyuyor

İngiltere Savunma Bakanı Fallon: "(Putin) geçen sene, tüm yıl boyunca NATO'yu test etti"

İngiltere, Putin'den endişe duyuyor
İngiltere, Putin'den endişe duyuyor
GİRİŞ 19.02.2015 14:13 GÜNCELLEME 19.02.2015 14:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Rusya'nın, Baltık ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya üzerinde kurduğu baskıdan ve NATO'yu test etme şeklinden endişe duyduğunu söyledi.

Afrika ülkesi Sierra Leone'ye ziyareti öncesinde İngiliz Times ve Telegraph gazetelerine açıklamada bulunan Fallon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO ülkelerine baskı uyguladığına dikkati çekerek bu durumdan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Fallon, Rusya'nın, Ukrayna krizinin başlangıcında ve Kırım'ın ilhakında kullndığı taktikleri Estonya, Litvanya ve Letonya'da da uygulayabileceği uyarısında bulanarak NATO'ya karşı hazır olunması gerektiğini vurguladı.

Fallon şöyle konuştu:

"Ukrayna sınırında tanklar, zırhlı araçlar ilerliyor. Estonya sınırında güvenlik gücünden bir kişi kaçırılıyor ve bu kişi hala bırakılmadı. Bu gerçek ve mevcut bir tehlike. Hava ve deniz hareketliliğine bakarsanız, (Putin) geçen sene, tüm yıl boyunca NATO'yu test etti. 2 hafta önce Manş Denizi üzerinde iki Rus bombardıman jeti uçurdu. Bu durum, karşılık vermemiz gerektiğini gösteriyor. Her sefer (Putin) böyle bir şey yaptığında, karşılık vermek için hazır olunması gerekli. Geleneksel güçlerini, nükleer güçlerini modernleştiriyorlar, NATO'yu test ediyorlar. Biz de karşılık vermeliyiz. Endişe duyulacak birçok şey var. Putin hakkında endişeliyim. Baltık ülkelerine yaptığı baskıdan endişe duyuyorum, sınırın etkili bir kontrolü yok. Denizaltılar, hava araçları, NATO'yu test etme şeklinden endişe duyuyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere natonun rusyadan korktuğunu açık açık söylüyor.Muhidin arabiz haz.den nakledildiği üzere avrupanın korktuğu durum bir gün başına gelecektir.Rusya avrupayı dümdüz ettikten sonra mehdi as. gelmesi de yakındır. Bir arkadaş bana avrupa rusyaya füze atmayacak mı diyor o zaman? Rusya onlara ansızın saldıracak toporlanmaya fazla vakit bulamayacaklardı.Rusyanın eşsiz hava savunma gücü onların attiğı füzeleri sinek gibi havada avlayacaktır.Hatta rusya amerikanın bu sırada avrupaya yardım götürmesini engellemek için amerikanın stratejik noklarını vuracaktır.Rusya yüzölçüm olark amerikanın 2.5 katıdır.Rusya ülkenin dört bir yanına füze kalkanı koydu ve her şeyin önlemini aldı.
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın çok medeni Batı, İslam alemi içerisinde türetmiş olduğunun barbarlık nedeniyle göklerden gelen bir karar vardır. O da "Bir -birinizi yiyeceksiniz"dir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti