Belgrad'da korkutan yangın

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Telekom'a ait depoda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Belgrad'da korkutan yangın
Belgrad'da korkutan yangın
GİRİŞ 24.02.2015 09:37 GÜNCELLEME 24.02.2015 09:37

Yangın, bitişiğindeki kimyasal ürünlerin bulunduğu başka bir depoya da sıçradı6 bin metrekarelik alanda etkili olan yangın, 60 itfaiye ekibinin 7 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. 9 işçinin yaralandığı 5 itfaiye erinin de zehirlendiği yangın çevrede paniğe neden oldu. 

Başkent Belgrad'daki Mamiş semtinde Telekom'a ait 3 bin metrekarelik depoda dün öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, deponun bitişiğinde bulunan içinde kimyasal ürünlerin bulunduğu aynı büyüklükteki başka bir depoya daha sıçradı. Yangının ardından olay yerine 60 itfaiye ekibi ile sağlık ekipleri sevk edildi. Alevler metrelerce havaya yükselirken kentin bir bölümünü kaplayan siyah duman vatandaşlar arasında panik yarattı. Yetkililer tarafından yakın çevrede yaşayan vatandaşlara dışarı çıkmamaları çağrısı yapıldı. 6 bin metrekarelik alandaki yangın itfaiye ekiplerinin 7 saat süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları sırasında yaralanan 9 işçi ile dumandan zehirlenen 5 itfaiye erine olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Telekom'a ait depo tamamen yanarken fabrikanın deposunda da büyük maddi hasar oluştu.

Belgrad itfaiye amiri Mile Yoviçiç, maddi zararın milyonlarca Euro olduğunu ileri sürerken net bilançonun depolarda yapılacak incelemenin ardından tespit edileceğini ifade etti. Yoviçiç, depoların bulunduğu yerde tedbir amaçlı olarak gece boyunca 5 itfaiye ekibinin hazır durumda bekleyeceğini bildirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!