Paris’te Ukrayna için toplantı

Fransa, Almanya, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanları, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeleri görüşmek üzere Paris'te bir araya geldi.

Paris’te Ukrayna için toplantı
Paris’te Ukrayna için toplantı
GİRİŞ 24.02.2015 18:44 GÜNCELLEME 24.02.2015 18:44

Fransa, Almanya, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanları Ukrayna’nın doğusundaki gelişmeleri görüşmek üzere Paris’te toplandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bugün gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, ateşkesin sağlanması ile Ukrayna’nın Debaltseve ve Marioupol kentlerindeki durumun ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğünü kaydetti.

Fabius, "Fransa, Almanya, Ukrayna ve Rusya, ateşkesin sağlanması, ağır silahların geri çekilmesi ile ilgili Minks anlaşmasının gereklerine kesinlikle uyulması çağrısında bulundu’’ ifadesini kullandı.

Dört bakanın bölgedeki AGİT özel gözlemci heyetinin görevinin güçlendirilmesini istediğini belirten Fabius, yine bu heyetin emrine gerekli personel, mali destek ve ekipman verilerek, görev yetkisinin de genişletilmesi çağrısında bulundu.

Fabius açıklamasında, ''tarafların ateşkes ve ağır silahların geri çekilmesini denetleyecek AGİT heyetinin çalışmalarını kolaylaştırması ve gerekli işbirliğinde bulunmasını'' istedi.  

Kiev ve batılı ülkeler, Rusya’yı Ukrayna’daki ayrılıkçılara destek vermekle suçluyor.

Ukrayna’nın doğusundaki gelişmeler son 10 ay içinde yaklaşık 6  bin kişinin hayatını kaybetmesine yol açarken, yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Fransa ve Almanya’nın baskısıyla Minsk’te 12 Şubat’ta Kiev yönetimi ve ayrılıkçılar arasında ateşkes, esir değişimi ve ağır silahların bölgeden çekilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance