Almanya'dan Yunanistan'a müjde

Alman Parlamentosu Bundestag, Yunanistan’a yardımı oyladı. Çoğunluk kararı kabul etti.

Almanya'dan Yunanistan'a müjde
Almanya'dan Yunanistan'a müjde
GİRİŞ 27.02.2015 14:04 GÜNCELLEME 27.02.2015 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği’nin Yunanistan’a 2. yardım paketinin dört ay uzatılmasını görüşen Alman milletvekilleri, büyük çoğunlukla Yunanistan’a nefes aldıracak karara 'Evet' dedi. 

Hükümet adına konuşan Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, halen yürürlükte olan 2. Yardım paketinin uzatılmasının milletvekilleri için zor bir karar olduğunu belirtti. Oylamanın yeni krediden çok 2. yardım paketinin tamamlanabilmesi için Yunanistana ek süre kazandırdığını vurgulayan Wolfgang Schäuble, AB içerisinde dayanışma kadar tarafların yükümlülüklerini yerine getirmesinin de önemine vurgu aptı. Schäuble, kararın kendilerini de yakından ilgilendirdiğini, olumsuz bir karar çıkmasının Almanya’ya da zararı olacağını söyledi. 

Alman parlamentosunda yapılan görüşmede, hükümet ortakları CDU/CSU ile SPD temsilcileri, Yunanistan’ın Avrupa’yı da etkileyeceği için dayanışma içerisinde olunmasına vurgu yaparken, Sol Parti ve Yeşiller adına yapılan konuşmalarda ise, Yunan Hükümeti’ne şans verilmesi gerektiği için paketin uzatılmasına olumlu baktıkları dile getirildi.

2010 yılından bu tarafa AB kredisi kullanan Yunanistan birinci ve ikinci yardım paketi kapsamında şu ana kadar yaklaşık 240 milyar Euro kredi kullandı.

Görüşmelerin ardından Yeşiller Partisi’nin önerisi ile isim okunarak yapılan oylamada 542 evet, 32 ret ve 13 çekimser oy kullanıldı.

Kararla birlikte Yunanistan’ın Avrupa Finansal İstikrar Fonu‘ndan (EFSF) 1,8 milyar, Avrupa Merkez Bankası’ndan (EZB) 1,9 milyar, Uluslararası Para Fonu‘ndan (IWF) 3,5 milyar ve Yunan bankalarını stabilize etme fonundan 10 milyar olmak üzere yaklaşık 17 milyar Euro ek finansal kaynak alacağı belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • Ah komşu,sen bunu hakettin 9 yıl önce Şikayet Et
    Ölümden önce bir süre daha tabak kırabilirsiniz, kısada olsa ömrünüz uzadı, akibet gelir başa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı