Şohret için 30 hastasını öldürdü!

Almanya’da bir hemşire,hastane çalışanları arasında daha popüler olabilmek için ölümcül dozlarda ilaç verdiği 30 hastanın ölümüne neden oldu

Şohret için 30 hastasını öldürdü!
Şohret için 30 hastasını öldürdü!
GİRİŞ 27.02.2015 14:59 GÜNCELLEME 28.02.2015 11:06

Almanya'nın Oldenburg kentinde yaşayan 38 yaşındaki Niels H. adlı hemşirenin 2 hastanın ölümüne sebep olmak suçuyla yargılandığı mahkemede 30'dan fazla hastanın ölümüne sebep olduğunu itiraf ettiği bildirildi. Yapılan açıklamada, ölümlerin, hemşirenin 2003 ile 2005 yılları arasında Delmenhorst kliniğindeki yoğun bakım ünitesinde çalıştığı sırada gerçekleştiğinin anlaşıldığı ifade edildi. 2008 yılında yapılan ilk duruşmada hemşireye, cinayete teşebbüs suçundan 7 buçuk yıllık ceza verildiği belirtilirken, polisin yüksek rakamdaki ölümlerin nedenini araştırmaya başlaması üzerine gerçeklerin ortaya çıktığı öğrenildi. Hemşirenin 3 hastanın ölümüne sebep olmak gerekçesiyle yargılandığı ancak iki ölümden suçlu bulunduğu kaydedildi.

YÜKSEK DOZDA İLAÇ VERDİ

Psikiyatrist uzman tarafından yapılan açıklamada, hemşirenin, hastane çalışanları arasında daha önemli biri olmak istediği için hastaların kısa zamanda iyileşmesi amacıyla yüksek dozda ilaç verdiğini ve ilaç uyguladığı 90 hastadan 60 hastanın hayatta kalmayı başardığını ancak 30 hastanın hayatını kaybettiğini ve bunu itiraf ettiği dile getirildi.

Polis tarafından yürütülen soruşturmaya, hemşirenin Oldenburg ve Wilhelmshaven'de çalıştığı diğer kliniklerde yaşanan 200 ölümün de dahil edildiği bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler