Sır perdesi kaldırılmaya çalışılıyor

Finlandiya’nın Laukas kasabasında öldürülen 3 Türk ile ilgili sır perdesi kaldırılmaya çalışılıyor.

Sır perdesi kaldırılmaya çalışılıyor
Sır perdesi kaldırılmaya çalışılıyor
GİRİŞ 02.03.2015 11:38 GÜNCELLEME 02.03.2015 11:38

Finlandiya’nın Laukas kasabasında bir pizza restoranında 3 Türk silahla vurularak öldürüldü. Öldürülenlerin pizza restoranı sahibi Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile restoranda garson olarak çalışan Kübra Turan olduğu bildirildi. Bölge polisi, cinayetle ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ancak gözaltına alınan kişinin sadece şüpheli olduğunu, olayla ilgisinin araştırıldığını açıkladı.

KAN DAVASI YA DA ALACAK VERECEK MESELESİ OLABİLİR

Olayın nedeni henüz netleşmese de biri kız, ikisi erkek, üç çocukları bulunan çiftin kan davası ya da alacak verecek yüzünden öldürülmüş olabileceği zannediliyor.

Bölge polisi yerel saatle 14.30’da acil çağrı alındığını, polisin olay yerine geldiğinde ise üç kişinin de ölmüş olduğunu açıkladı. Cinayetin işlendiği saatler olduğu sanılan 12.00 ile 14.230 arasında restoranın çevresinde bulunan kişilerin polise başvurarak bildiklerini anlatmaları ve olayın aydınlatılmasına yardımcı olmaları istendi.

Son yıllarda çok sayıda aile içi cinayetlerin işlendiğini belirten polis, Şekeröz çiftinin de kan davası, alacak verecek tartışması yüzünden ya da siyasi nedenle öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Yerel basın üç kişinin silahla öldürüldüğünü yazdı. Görgü tanıkları ise restoran dışında yakalanan kişinin ellerinde kan olduğunu söyledi. Aynı binada oturan bir görgü tanığı da: “Türk aile çok çalışan ve kimseye zararı olmayan insanlardı. Olay anında bir kişinin dışarıda elleri kanlı ambulans ve polise bağırdığını gördüm” dedi. Elleri kanlı kişinin olay anında restoranda bulunan ve ölen şahıslara yardım etmeye çalışan biri kişi olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, Helsinki Türk Büyükelçiliği de olayla ilgili olarak Finlandiya makamlarından bilgi istendiğini ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti