İngiltere: Türkiye'ye polis gönderelim

Kendi toprakları içinde IŞİD'e kaçan vatandaşlarına sahip çıkamayan İngiltere, çareyi Türkiye'ye polis göndermekte arıyor.

İngiltere: Türkiye'ye polis gönderelim
İngiltere: Türkiye'ye polis gönderelim
GİRİŞ 03.03.2015 12:04 GÜNCELLEME 03.03.2015 12:05
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İngiltere İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi, “İstanbul’daki havalimanlarına İngiliz polisi yerleştirilmeli” önerisinde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda 3 İngiliz kız, IŞİD'e katılmak üzere Londra'dan kaçarak Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti. Bu tip vakaların sayısı gün geçtikçe artarken, İngiliz polisi ve istihbaratı bunun önüne geçmekte büyük sıkıntılar yaşıyor. 'İhmalkar' davranmakla suçlanan İngiltere, bu kez çareyi Türkiye'ye polis göndermekte aradı. 

''TÜRKİYE'YE DEDEKTİF YERLEŞTİRELİM''

İçişleri Bakanlığı Seçilmiş Komitesi, İngiliz vatandaşlarının IŞİD'e katılmak üzere ilk durak olarak geldikleri belirtilen İstanbul'da, havalimanlarına ‘polis dedektifleri’ yerleştirilmesi önerisinde bulundu. 

KOSKOCA İNGİLTERE KAÇANLARI ENGELLEYEMİYOR(!)

Türkiye'ye polis göndermeyi tatışan İngiltere'de istihbarat ve emniyet yoğun eleştirilere maruz kalıyor. Hükümet, IŞİD'e kaçan gençlere sahip çıkamamakla suçlanıyor. Eleştirenler arasında, İngiltere'den Suriye'ye gitmiş ve hala Suriye'de bulunan kişilerin aileleri de bulunuyor.

İngiltere'de Müslümanları olumsuz etkileyen terör suçlamalarıyla ilgili çalışmalar yürüten CAGE isimli kuruluşun İletişim Sorumlusu Amandla Thomas Johnson, yaptığı açıklamada, "Kızları durdurmak, İngiliz hükümetinin sorumluluğudur. Polis ihmalkar davranmış ve işini iyi yapmamıştır" dedi.

''İNGİLİZ POLİSİ KIZIMI ENGELLEYEMEDİ''

Londra Gatwick Havaalanından, Suriye'ye ulaşmak amacıyla Türkiye'ye gittikleri tahmin edilen genç kızlardan birinin sosyal medya aracılığıyla irtibata geçmek istediği Aksa Mahmud'un ailesi, yaptığı yazılı açıklamada, "Güvenlik güçlerinin yanıtlaması gereken çok önemli sorular var. Aksa'nın Twitter hesabı Suriye'ye gittiğinden beri polis tarafından yakından takip ediliyor. Kızların Aksa'ya ulaşma girişimlerine karşın İngiliz polisi kızların gidişini engellemek konusunda başarısız olmuştur" denildi.

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR 36
  • vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    polis derken güzel kardeşim....onun adı ajan olmasın DEAŞ a katılımı daha rahat yapmak için.
    Cevapla
  • hmz 9 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler,sizin polisler buraya gelirlerse bir güne kalmaz kaybolurlar.Bizim polisler onları kayıp çocuk listesinde aramaya başlarlar.
    Cevapla
  • tur 9 yıl önce Şikayet Et
    gerek yok uc kızıda kesinlikle ve asla m 16 postaladı daha 1 hafta once İngiliz ucagı ortağı işide silah ve turuncu attı ve uçaklar ırakyonetimi duşuruyor uçakta silah ve mlz siyonisti onlar getiıdi bu İngiliz bır şer eksenidir
    Cevapla
  • Sadık Kızar 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ülkesinde kendi vatandaşına sahip çıkamayanlar polis gönderip mi sahip çıkacakmış kargalar katıla katıla gülüyor şimdi.
    Cevapla
  • FATSALI 9 yıl önce Şikayet Et
    tavşan kaç tazı tut muhabbeti asalaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu