Kopenhag polisi 8 adrese baskın düzenledi

Kopenhag'da 14 Şubat tarihinde gerçekleşen iki terör saldırısıyla ilgili sürdürülen soruşturmada polis 8 ayrı adrese baskınlar düzenledi.

Kopenhag polisi 8 adrese baskın düzenledi
Kopenhag polisi 8 adrese baskın düzenledi
GİRİŞ 17.03.2015 21:04 GÜNCELLEME 17.03.2015 21:04

Emniyet Müdürü Jörgen Skov, diğer bölgelerden gelen takviye polislerin yardımı ile şehir merkezi ve Amager semtinde operasyonlar düzenlediklerini, yapılan aramalarda bu adreslerde bazı malzemelere el konulduğunu söyledi. 

14 Şubat’ta, Österbro semtinde İsveçli karikatürist Lars Vilks’in katıldığı “ifade özgürlüğü” konulu konferansa ve şehir merkezindeki Sinagog’a silahlı saldırılarda bulunarak 6 polisi yaralayan ve iki kişiyi öldüren Omar El-Hussein’in bağlantılarını araştırmaya devam ettiklerini belirten Jörgen Skov: “Terör saldırılarıyla ilgili soruşturmalarımız devam ediyor. Ancak şu anda daha geniş bilgi vermem mümkün değil. Davayla ilgili soruşturmayı tam olarak sonuçlandırırsak geniş çaplı açıklama yapabilirim” dedi. 

Polis gazetecileri operasyonların yapıldığı adreslerden uzak tutmaya çalışırken, Omar El-Hussein’in yaşadığı Mjölnerparken’de, çok sayıda resmi ve sivil polis aracının ve ağır silahla donatılmış polislerin bulunduğunu söyleyen görgü tanıkları; çelik yelekli polislerin köpeklerle bir daireye girdiğini söylediler. Polislerin baskın düzenledikleri adreslerden ellerinde kasalarla çıktıkları görüldü ancak kasalarda ne bulunduğu konusunda bilgi verilmedi. 

Terör saldırılarının ardından yapılan önceki baskınlarda 18-19 ve 22 yaşlarında 3 genç, Omar El-Hussein’e yardım ve yataklık yaptıkları, silah temin ettikleri gerekçesiyle yakalanmış ve gözaltı süreleri uzatılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!