Bir bomba iddia daha! Pilotun evinde ne bulundu?

Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağıyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Bir bomba iddia daha! Pilotun evinde ne bulundu?
Bir bomba iddia daha! Pilotun evinde ne bulundu?
GİRİŞ 27.03.2015 10:56 GÜNCELLEME 27.03.2015 11:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Marsilya Başsavcısı Brice Robin, düşüş anında kokpitte olan pilot Lubitz'in uçağı bilinçli olarak alçalttığını açıklamıştı. Lubitz’in Düsseldorf kentindeki evinde arama yapıldı.

İngiliz gazetesi Daily Miror'un internet sitesinde yer alan habere göre, polis Andreas Lubitz'in evinde yapılan arama sonucu kayda değer bir kanıta ulaştı. Kanıtın bir 'intihar notu' olmadığını belirten polis, ne olduğu hakkında bilgi vermedi.

Düsseldorf Savcılığı da Lubitz'in özellikle kişisel dokümanlarıyla ilgilenildiğini ve bunların değerlendirmesinin zaman alacağını açıklamıştı.

YOLCULAR ÇIĞLIK ATARKEN...

Öte yandan ses kayıtlarından, pilot Lubitz'in kokpitteyken nefes alış verişinin düzenli olduğu ortaya çıktı. Habere göre, yolcular uçağın düşüş anında çığlık atarken pilot Lubitz normal bir şekilde nefes alıp veriyordu. Bu da pilot Lubitz'in düşüş anında bilincinin açık ve sakin olduğu iddialarını güçlendiriyor.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

Uçağı kasten düşüren ikinci pilot Andreas Lubitz’in geçmişte psikolojik sorunları da olduğu ortaya çıktı. Bild gazetesinin bildirdiğine göre, Lubitz’in Federal Havacılık Dairesi’nde bulunan dosyasında “yoğun psikolojik sorunlar yaşadığı” yer alıyor. Habere göre, Andreas Lubitz 6 yıl önce pilot eğitimini “ağır depresif atak” nedeniyle yarıda kesti ve psikolojik tedavi gördü.

Andreas Lubitz, ABD'nin Arizona eyaletinde Lufthansa Uçuş Okulu’nda öğrenimi sırasında ilk etapta “uçamaz” diye sınıflandırıldı. Tedavisinin ardından daha sonra eğitimini tamamladı.

Lubitz’in yaşadığı bu durum dosyasına işlendi. Lubitz’in psikolojik sorunları Federal Havacılık Dairesi’nde bulunan dosyasında, özel ve düzenli tıbbi muayeneden geçmesi gerektiğini belirten “SIC” koduyla yer aldı. “SIC” kodu Andreas Lubitz’in pilotluk lisansına da işlendi.

İddiaya göre Andreas Lubitz, kazadan bir hafta önce Salı günü özel ve düzenli tıbbi muayeneden “SIS” geçti.

Federal Havacılık Dairesi’nin bugün (Cuma) Lubitz’in dosyasını bir psikoloğun incelemesine açacağını yazan Bild, “SIC” kodunun ruhsal rahatsızlığın kanıtı olduğunu iddia etti. Lufthansa Aeromedical Center, Lubitz’in 2009 yılında şiddetli depresif atak tanısı konduğunu Federal Havacılık Dairesi’nin talebi üzerine kuruma bildirdi.

Lufthansa yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında genç pilotun eğitimine 22 yaşında ara verdiğini açıklamış ancak bunun nedenini açıklamaya yetkileri olmadığını söylemişti.
Lubitz, 2013 yılından bu yana Germanwings Havayolları’nda yardımcı pilot olarak görev yapıyordu.

YORUMLAR 6
  • hayri 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bu tip kişileri itobüs şoförü bile yapmıyorlar.basit bir firmaya gidin de bir sorun. Avrupadakiler alel ade dolmuş şoförü..ha türkiyede dolmuş şoförü olabiliyorlar. Buna da el atılması lazım diye anti parantez belirtiyoruz.
    Cevapla
  • Sadık 9 yıl önce Şikayet Et
    tek amaçları Alman havayollarının müşterilerini kaybetmemek. Uçakları düştü buna kılıflar uyduruyorlar. Biz Türk halkı olarak yemiyoruz, yiyen uşaklara bol gazlar....THY den çok korkuyorlar.....
    Cevapla
  • khalid 9 yıl önce Şikayet Et
    Uçak şirketini koruyorlar. Kabahat büyük yalandan Almanyanın imajını düzeltmeye çalışıyorlar. Yere batsın sizin yalanlarınız
    Cevapla
  • bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Ali bey.
    Cevapla
  • Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalan dolan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?