Kaptan pilot kapıyı baltayla kırmaya çalışmış

Fransa'da düşen uçağın kaptan pilotu, ikinci pilot Andreas Lubitz'in içerinden kilitlediği kokpit kapısını kırmak için balta kullandı.

Kaptan pilot kapıyı baltayla kırmaya çalışmış
Kaptan pilot kapıyı baltayla kırmaya çalışmış
GİRİŞ 27.03.2015 14:04 GÜNCELLEME 27.03.2015 14:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri'nde düşen Germanwings yolcu uçağıyla ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Bild'in haberine göre, Fransa'da düşen uçağın kaptan pilotu, ikinci pilotun içerinden kilitlediği kokpit kapısını baltayla kırmaya çalıştı.

Gazete bu iddiasını güvenlik kaynaklarına dayandırdı. AFP'ye konuşan Germanwings sözcüsü, uçakta balta olduğunu doğruladı. Bu aletin, "A320 güvenlik ekipmanının bir parçası olduğu" belirtildi.

Fransız savcılığı, Airbus A320 tipi uçağın ikinci pilotu Lubitz, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra uçağı kasten düşürdüğünü açıklamıştı. Lubitz'in kokpit kapısını içeriden kilitlemesi üzerine, kaptan pilotun son çare olarak zırhlı kapıyı kırmaya çalıştığı belirtilmiş ancak detay verilmemişti.

Baltalı girişim iddiası, yolcuların son ana kadar olan bitenden haberdar olmadığını söyleyen Fransız savcı Brice Robin'in açıklamasıyla çelişti. Zira balta seslerini duyan birçok yolcunun kokpitte işlerin yolunda gitmediğini fark ettiği tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR 1
  • ayneyn 9 yıl önce Şikayet Et
    Yardımcı pilot müslüman olsaydı bazıları islami terör diye havlarlardi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi