Alman Bakan Cuma namazını izledi

AlmanyaUyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider cuma namazını izledi.

Alman Bakan Cuma namazını izledi
Alman Bakan Cuma namazını izledi
GİRİŞ 27.03.2015 17:31 GÜNCELLEME 27.03.2015 18:27

Almanya'nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'nın (KRV) Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider, Irkçılıkla Mücadele Haftası nedeniyle ziyaret ettiği Köln'deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi'nde cuma namazını izledi. Namaz sonrasında cemaate bir konuşma yapan Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Schneider sıcak mesajlar verdi.

Bakan Guntram Schneider'in ziyareti sırasında, önce Din Görevlisi Emre Şimşek cömertlik üzerine bir cuma sohbeti gerçekleştirdi. Daha sonra din görevlisi Mehmet Akif Ceyhan ezan okudu. Ezanı dikkatle dinleyen Guntram Schneider, cuma namazı kılan cemaati de ilgiyle izledi. Başka bir salonda cemaate seslenen KRV Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider, "İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğu söylendi. Bugünkü cuma ibadetiniz ise Almanya'nın bir parçası olduğunuzu bir kez daha gösterdi. Çünkü birçok camide Fransa'da düşen uçaktaki kurbanlar için de dua edildi. Sizler bu toplumun ayrılmaz bir parçasısınız" dedi. 

Almanya'da İslam düşmanlığının arttığına değinen Schneider, "Paris, Brüksel ve Kopenhag'daki kanlı saldırılar sizin dininizle ilişkilendirildi. Bu çok iğrenç ve bunu reddediyoruz. Bu saldırıları yapanlar aynı zamanda İslam'a ve Müslümanlara da zarar veriyorlar" diye konuştu.

Schneider ayrıca, terör örgütü IŞİD'in Irak ve Suriye'de yaptıklarının da İslam'la alâkasının olamayacağını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'