8 Türk'ün öldürülmesi olayında şok gelişme

Almanya'da aynı silahla 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Neonazi örgüt NSU'yu soruşturan davada önemli bir tanık daha evinde ölü bulundu.

8 Türk'ün öldürülmesi olayında şok gelişme
8 Türk'ün öldürülmesi olayında şok gelişme
GİRİŞ 30.03.2015 14:17 GÜNCELLEME 30.03.2015 14:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Der Spiegel'in haberine göre polis Michele Kiesewetter'in öldürüldüğü cinayet kapsamında 'kritik bilgilere' sahip olduğu düşünülen 20 yaşındaki tanık Stutgart'taki evinde ölü bulundu. Stutgart polisi tanığın evde kasılmış halde nöbet geçirirken bulunduğunu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı. İsmi Melisa M. olarak açıklanan tanık, 2013'te NSU Araştırma Komisyonu'na ifade vereceği gün arabasında yanarak ölen Florian H. adlı Neonazi üyesinin eski sevgilisi olduğu belirtildi.

İLK SONUÇLARA GÖRE ÖLÜM SEBEBİ: AKCİĞER

Karlsruhe Savcılığı ise ilk otopsi sonuçlarına göre tanığın akciğer embolisinden öldüğünü açıkladı. Polis, genç kadının 24 Mart'ta motosikletiyle küçük bir kaza yaptığını, ancak yapılan kontrollerde herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti. Doktorların kazadan iki gün sonra trombozun önlenmesi için tanığa iki kez müdahalede bulunduğu kaydedildi.

Komisyon Başkanı Wolfgang Drexler, genç kadının ölümüyle ilgili spekülasyon yapmak istemediğini, kesin otopsi sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Spiegel'in haberine göre, 20 yaşındaki tanık daha önce Stuttgart NSU Araştırma Komisyonu'na kapalı oturumda verdiği ifadede korktuğunu ve kendisini tehdit altında hissettiğini söylemişti. NSU Araştırma Komisyonu'na ifade vereceği gün esrarengiz bir şekilde arabasında yanarak ölen Florian H. adlı Neonazi, 2007 yılında Heidelberg'te NSU tarafından öldürülen Michèle Kiesewetter adlı polis memurunu kimin öldürdüğünü biliyordu.

SEVGİLİSİ ARABADA YANDI

Savcılık, şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Florian H. adlı neonazinin dosyasını, ailesinin yanan arabada delil olabilecek silah ve anahtarlar bulması ve NSU komisyonuna ulaştırılması üzerine geçtiğimiz günlerde yeniden açmıştı. Polisin, 2013 yılında yanan arabada söz konusu silah ve anahtarları nasıl görmediği ise esrarını koruyor.

Stutgart'ta ölü bulunan tanık NSU soruşturma sürecinde ölen üçüncü kritik tanık oldu. Daha önce yıllarını NSU içinde muhbir olarak geçirmiş iki kişi de evlerinde ölü bulunmuş, muhbirlerin şeker hastalığından öldükleri açıklanmıştı.

13 YILDA, AYNI SİLAHLA 10 CİNAYET

NSU, 13 yılda 28 farklı suç işleyen bir yer altı örgütü. 8’i Türk 10 cinayet, Türkleri hedef alan 2 bombalı saldırı ve 15 silahlı soygun ve bir kundaklama düzenledi. 2004 yılında Köln’de tüm dükkanların Türk olduğu Keupstrasse’de NSU'nun düzenlediği bombalı saldırıda 20’den fazla Türk göçmen ağır yaralandı. Beate Zschape, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhard üçlüsü örgütün bilinen üç üyesi. Bu üçlü destekçilerinin de yardımıyla 13 yıl yer altında yaşayıp, aynı silahla 10 kişiyi öldürdü.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 3
  • Stuttgart 8 yıl önce Şikayet Et
    Stuttgart
    Cevapla
  • melankoli ali 8 yıl önce Şikayet Et
    ALman istihbaratı ve adalet ile alman içileri bürokratları işin başında.Toptan halledecekleri yere teker teker yok ediyorlar.oysa ülkemizde bir sürü alman ajanı denizlide inip diyarbakırda soluğu alıyor.yaş ortalaması 40-55 arası.Ama Allahın izni ile alman istihbaratının son başarılı günleri.defteri dürülür inşaallah.
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    sanıyorum işiniçinde alman istihbaratı var.temizlik yapıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar