'Ukrayna'da güvenlik olmadan Avrupa'da olmaz'

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski: "Ukrayna'da güvenlik sağlanmadan Avrupa'da güvenlik olamaz"

'Ukrayna'da güvenlik olmadan Avrupa'da olmaz'
'Ukrayna'da güvenlik olmadan Avrupa'da olmaz'
GİRİŞ 09.04.2015 15:25 GÜNCELLEME 09.04.2015 15:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna parlamentosunun genel kurulunda konuşan Komorowski, Ukrayna'nın Avrupa'nın bir parçası olmadığı sürece, kıtada istikrar ve güvenin sağlanamayacağını belirtti.

Ukrayna'nın Avrupa'ya yönelmesinden memnuniyet duyduğunu kaydeden Komorowski, Batı dünyasının Ukrayna'da güvenliği sağlamadan Avrupa'da güvenlik olmayacağını anlaması gerektiğini vurguladı.

Komorowski, ülkenin doğusundaki ayrılıkçıların hala askeri araçlara ve silahlara sahip olduğunu ifade ederek, "Ukrayna askerlerinin sadece kendi topraklarını değil, belki de tüm Avrupa kıtasını savunduğunu" söyledi.

Komorowski, "Bağımsız Ukrayna olmadan bağımsız Polonya da olmayacaktır. Günümüzde Ukrayna askerleri, doğuda kendi bağımsızlıklarını savunmakla birlikte Avrupa'yı da emperyalist fikirlerin yeniden uyanmasına karşı savunmak için canını veriyor" diye konuştu.

Komorowski, Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması'nın siyasi ve ekonomik alanlarda Ukrayna için büyük ufuklar açacağını kaydederek, ülkesinin AB'nin Ukrayna için vizeyi kaldırma fikrini tam olarak desteklediğini ifade etti.

Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski'nin konuşma yaptığı Ukrayna parlamentosunda milletvekillerinin yanı sıra Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Başbakan Arseniy Yatsenyuk ve diğer hükümet üyeleri de hazır bulundu.

Ukraynalı milletvekilleri, Komorowski'nin konuşmasını sık sık alkışlayarak destekledi. Komorowski'yi konuşmasının sonunda ayakta alkışlayan milletvekilleri, ardından Ukrayna milli marşını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    NE ALAKA ??? bugune kadar böyle değildide şimdimi böyle oldu ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı