Rusya ve İran her konuda anlaştı

Rusya ile İran'ın, S-300 hava savunma sistemlerinin teslimatı konusunda tarih dışında bütün konularda anlaştığı bildirildi.

Rusya ve İran her konuda anlaştı
Rusya ve İran her konuda anlaştı
GİRİŞ 16.04.2015 22:02 GÜNCELLEME 16.04.2015 22:02

Moskova'da düzenlenen 4. Güvenlik Konferansı'na katılan İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, yaptığı açıklamada, Rusya ile S-300 hava savunma sistemlerinin teslimatına ilişkin hemen her konuda anlaştıklarını söyledi. Dehkan, S-300'lerin ne zaman teslim edileceğinin ise Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bugün yapacağı görüşmenin ardından belli olacağını belirtti.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, daha önce yaptığı açıklamada, Rus üreticilerinin, S-300 sistemlerini İran'a teslim etmek için 6 aya ihtiyaçları olduğunu söylemişti.

Uzmanların görüşüne göre, S-300 hava savunma sistemlerinin taşınması çok zaman almayacak, önce demiryolu ile Hazar Denizi'ndeki bir limana ve oradan da deniz yoluyla İran'a ulaştırılacak.

RUBLEDEKİ YÜKSELİŞ

Putin, rubledeki yükselişin, yatırımcıların Rusya'ya güveninin işareti olarak görülebileceğini ifade ederek Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımlara rağmen, ülkesinin ekonomik performansının iyi olduğunu kaydetti. Devlet Başkanı Putin, "Rusya, kendisine karşı uygulanan yaptırımları, daha bağımsız olmak ve ekonomik kalkınmayı artırmak için kullanabilir" diye konuştu.

Putin ayrıca Rusya ekonomisinin yeniden eski gücüne kavuşması için belki 2 senenin gerekebileceğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi