''Derhal ateşkes yapılsın''

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen'de tüm taraflarca ''derhal ateşkes'' ilan edilmesi çağrısında bulundu.

''Derhal ateşkes yapılsın''
''Derhal ateşkes yapılsın''
GİRİŞ 17.04.2015 14:35 GÜNCELLEME 17.04.2015 14:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Ban, ABD'nin başkenti Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Yemen'deki çatışmalardan Suriye krizine, mültecilerin durumundan şiddet yanlısı aşırılıklar ve terör meselesine, İran'la nükleer uzlaşıdan iklim değişikliği ile mücadeleye kadar dünyanın karşı karşıya olduğu pek çok sorun hakkında açıklamalarda bulundu.

Yemen'in "alevler" içinde olduğunu ifade eden Ban, çatışmaların patlak vermesinden önce bile Yemen'de insani krizin yaşandığına ve son olayların bu acıları daha da katladığına değindi. Ban, "Bu nedenle Yemen'deki tüm taraflarca derhal ateşkes (ilan edilmesi) çağrısında bulunuyorum" dedi.

"Hayat kurtarıcı yardımların Yemen'e ulaştırılması ve gerçek barışı desteklemenin zamanı" olduğunu vurgulayan Ban, şiddetin derhal sona ermesi ve siyasi diyaloğa geri dönülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ban, "Suudiler, bir siyasi sürecin olması gerektiğini anladıklarına dair bana güvence verdi. Tüm Yemenlileri (bu sürece) iyi niyetle katılmaya çağırıyorum" ifadesini kullandı.

Genel Sekreter Ban, BM destekli diplomatik sürecin, bölgesel istikrara korkunç etkileri olan uzun süreli savaştan çıkmanın en kolay yolu olmaya devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR 1
  • ahmed 9 yıl önce Şikayet Et
    nihayet................
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler