Belçika'da 'sözde soykırım anıtı' protestosu

Belçika'nın Mechelen kentinde, 1915 olaylarının yüzüncü yıldönümünde sözde soykırım anıtı dikilmesi kararı protesto edildi.

Belçika'da 'sözde soykırım anıtı' protestosu
Belçika'da 'sözde soykırım anıtı' protestosu
GİRİŞ 17.04.2015 23:39 GÜNCELLEME 17.04.2015 23:39

Anıtı dikmeyi planlayan Mechelen Belediyesi önünde toplanan 150 kadar Türk, "tarihi siyasallaştırmaya ve nefreti beslemeye yönelik" bir girişim olarak niteledikleri kararın gözden geçirilmesi çağrısı yaptı.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) adına okunan bildiride, "Türk toplumunu haksızca karalama ve rencide etme girişimi olarak gördüğümüz bu kararın, demokratik bir toplumda bir arada yaşama ilkesine aykırı olduğunu kayda geçmek istiyoruz" denildi.

UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat, Mechelen Belediye Başkanı Bart Somers'le görüşerek söz konusu anıta izin verilmesinin tarihi gerçeklere ulaşılmasının önünü tıkayan, barış ve uzlaşma çabalarına zarar veren, kin ve nefret duygularını gelecek nesillere taşıyan bir adım olacağı uyarısında bulundu ve bu karardan dönülmesini talep etti.

Bu arada Mechelen'in Schuttersvest bulvarında yeşil alana dikilmesi planlanan haç şeklindeki anıt için beton kaidenin döküldüğü görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama