Estonya Devlet Başkanı eşinden boşanıyor

Devlet Başkanı Toomas Hendrik Ilves ve eşi Evelin Ilves evliliklerini sonra erdirmeye karar verdikleri bildirildi.

Estonya Devlet Başkanı eşinden boşanıyor
Estonya Devlet Başkanı eşinden boşanıyor
GİRİŞ 18.04.2015 01:31 GÜNCELLEME 18.04.2015 01:31

Estonya Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada çiftin boşanmaya karar verdikleri belirtildi. Yapılan açıklamada Ilves'lerin, boşanma kararının tamamen özel bir durumdan kaynaklandığı belirtilirken, çifte ait Erma turistik kompleksinin tamamen Estonya Cumhurbaşkanı'nın yönetimine geçeceği ve Başkan Ilves'in 300 bin avro değerindeki kredi ve finansal yükümlülükleri de üzerine alacağı bildirildi.

Ayrıca açıklamada Ilveslere ait Tallinn'deki Rocca al Mare bölgesinde 2 1 odalı daireyi ise Evelin Ilves'in kullanma hakkına sahip olacağı ifade edildi.

Boşanmanın yürürlüğe girmesinden sonra doktor diplomasına sahip eski first lady, Devlet'ten aldığı Cumhurbaşkanı eşi maaşı (2100 avro), araba, şöför, kişisel sekreter ve güvenlik hizmetlerinden de yararlanamayacak. 

2004 yılında evlenen çiftin Kadri Keiu adlı bir kız çocukları bulunuyor.

Evelin Ilves'ten boşanan Devlet Başkanı Toomas Hendrik Ilves'in bu ayrılığı hayatındaki yaşadığı ikinci boşanma olacak. İlk olarak Amerikan psikolog Dr. Merry Bullok evlenen Ilves'in, ilk eşinden de Luukas Kristjan adında bir oğlu ile Juulija Kristiine adında bir kız çocuğu bulunuyor. 

Estonya basını ise çiftin ayrılmasına neden olarak, geçen yıl Ağustos ayında first lady Evelin Ilves'in, başka bir erkekle bir kafede otururken çekilen samimi fotoğraflarının yayımlamasını neden olarak gösterdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!