Irkçılığa karşı 100 milyon Euro ayrıldı

Fransa Başbakanı Manuel Valls (53) ülkede giderek yükselen ırkçılık, antisemitizm ve homofobi’ye karşı bütçeden 100 milyon Euro ayırdı.

Irkçılığa karşı 100 milyon Euro ayrıldı
Irkçılığa karşı 100 milyon Euro ayrıldı
GİRİŞ 18.04.2015 14:33 GÜNCELLEME 18.04.2015 14:33

17 Nisan Cuma günü Paris yakınlarında 90 bin nüfuslu Creteil kentinde “ırkçılığa karşı nasıl mücadele ederiz” konulu toplantıda konuşan Valls, “Müslümanlara ve Yahudilere olan nefret, dışlanma, ırkçılık önlenmeli” dedi. Manuel Valls “Müslümanlar Müslüman oldukları için utanmamalı, Yahudiler’e yönelik nefret içeren söylemler, ırkçı saldırılar artık son bulmalı. Fransa’da yaşayan Yahudiler, Yahudi oldukları için korkmamalı” diye konuştu. 

Başbakan Manuel Valls yabancı göçmenlerin huzur ve güvenliğini hedef alan ırkçı ideolojinin ülkede son üç yılda artması nedeniyle yeni eylem planıyla ırkçı nefretin daha ağır cezalandırılacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı François Hollande da “Artık İnternet’te pasiflik dönemi bitti” diyerek internet sitelerinin farklı din, kültür, göçmenlere yönelik daha dikkatli olmalarını istedi. Hollande ırkçılığa karşı yeni eylem planı için “Irkçı nefret içeren saldırılara yönelik cezalar artacak. Özellikle internet servisi sağlayan şirketler nefret, hakaret, ırkçılığa yönelik saldırılar basın özgürlüğü olarak değerlendirilmeyecek. Ceza verilecek” dedi.

66 milyon nüfuslu Fransa’da yaklaşık 6,5 milyon Müslüman, 800 bin civarında Yahudiler yaşıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün