El Kaide Vatikan'a saldıracaktı

İtalya'da polisin, El Kaide ile bağlantılı olduğu iddia edilen örgüte yönelik operasyonu, Vatikan'a saldırı emarelerini ortaya çıkardı.

El Kaide Vatikan'a saldıracaktı
El Kaide Vatikan'a saldıracaktı
GİRİŞ 24.04.2015 15:29 GÜNCELLEME 24.04.2015 15:29

Ülkede, Cagliari Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İtalyan polisinin Genel Soruşturmalar ve Özel Operasyonlar Birimi'nin (DİGOS), sabah merkezi Sardunya (Sardinya) Adası olmak üzere 7 ayrı bölgede örgütlenen, El-Kaide ile ilişkili gruba yönelik operasyonunda şu ana kadar gözaltına alınanların sayısının 20 olduğu açıklandı. Gözaltına alınanlardan 8'inin Pakistanlı, birinin de Afgan olduğu ifade edildi.

Operasyonun koordinasyonunu üstlenen Cagliari Cumhuriyet Başsavcısı Mauro Mura yaptığı açıklamada, "El Kaide ile bağlantılı örgütün, İtalya ve Vatikan'a yönelik intihar saldırıları ve başka saldırıları planlamış olduğu polis tarafından ortaya çıkarıldı" dedi.

Başsavcı Mura, güvenlik güçlerinin bu sonuca telefon dinlemelerinden ulaştığını aktardı. Mura, Vatikan'a yönelik saldırının Mart 2010 tarihi için planlandığını, buna dair kanıt bulunmadığını ama çok kuvvetli bir şüphe olduğunu söyledi.

Operasyona yönelik bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Angelino Alfano da operasyonda görev alan terörle mücadele ekiperini kutlayarak, bu operasyonla güvenlik sistemlerinin aktif şekilde çalıştığını ifade etti.

Soruşturmadan basına yansıyan bilgilerde de gözaltına alınanların, 2011'de Pakistan'da bir ABD operasyonunda öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin ile doğrudan bağlantısı olduğu belirtildi. Aaralarında 28 Ekim 2009'daki Pakistan'ın Peşaver kentindeki 100 kişinin öldüğü Mina Pazarı saldırısı da olmak üzere pek çok kanlı eylemin planlayıcısı olduğu ifade edilen 18 kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

İtalya merkezli söz konusu radikal grubun, kaçaklarla da ilgilendiği, özellikle Pakistanlı ve Afgan kaçaklara yardım ettiği, İtalya'dan Avrupa'nın kuzeyine gitmeleri için etnik ya da dininden dolayı mağdur edilmiş gibi gösterip, siyasi sığınma hakkı almalarını sağladığı ve sahte iş sözleşmesi temin ettiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk