Kral, Sisi'yi 'kahraman' ilan etti

İspanya Kralı Mısır'daki darbe sonrasında iktidara gelen Sisi'yi 'radikal dincilerle mücadele eden baş kahraman' ilan etti.

GİRİŞ 01.05.2015 16:38 GÜNCELLEME 01.05.2015 16:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İspanyol hükümetinin baş davetlisi olarak iki günlük resmi ziyaret için Madrid'e gelen Sisi, Kral Felipe VI ve eşi Letizia tarafından kraliyet sarayında kabul edildi.

'RADİKAL DİNCİLERLE MÜCADELE EDEN...'

Resmi karşılamada bir konuşma yapan İspanya Kralı Felipe VI, Sisi'nin ‘radikal dincilere karşı mücadele eden önemli bir devlet adamı’ olduğunu söyledi. 

Kral Felipe VI "Sisi'nin önderliğinde Mısır'ın Ortadoğu’da baş gösteren ve bölgeyi istikrarsızlığa iten 'köktendincilere' verdiği mücadeleye destek verilmesi" çağrısında bulundu.

İspanyol basını ise Mısır'da Sisi'nin işbaşına geldikten sonra ülkede artan insan hakları ihlâllerine karşı İspanya Kralın'ın ve hükümetin bu konulara değinmemek için özel bir özen gösterdiğine dikkat çekti.

İspanya'da yayın yapan gazeteler, Sisi ile birlikte İspanya ve Mısır arasında artan ekonomik ilişkilerin ivme kazandığına işaret ederek İspanyol firmaların bu önemli Ortadoğu ülkesinde milyarlarca euroya ulaşan önemli ihaleler kazanmaya başladığına vurgu yaptılar.

İspanya Kralı ve eşinin Kraliyet sarayında Sisi'nin onurunda verdiği yemeğe başta Başbakan Mariano Rajoy olmak üzere hükümetten çok sayıda bakan da hazır bulundu.

YORUMLAR 5
  • Şeref 8 yıl önce Şikayet Et
    Ona da ancak kafirlerin kahramanı olmak yakışırdı. "Kişi dostunun dini üzeredir."
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne büyük bir şeref olmuş, hitistiyanin biri gelmiş müslümanlarla iyi mücadele ediyor diye kahraman ilan etmiş. Yarabbi al içimizdeki bu firaun tohumlarini sana siginiriz yarabbi.
    Cevapla
  • ubeyde 8 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalismin usagi kukla piyon islam.dusmani sisi..kahrolsun sisi yasasn musluman kardesler..
    Cevapla
  • Alli 8 yıl önce Şikayet Et
    Kefere dostu kefere.
    Cevapla
  • yusuf.aydin 8 yıl önce Şikayet Et
    Ah.viravun.cehennemin.cirasi.senide. birgun.asacaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı