"Nepal gümrük kontrollerini genişletmeli"

Birleşmiş Milletler (BM), Nepal’deki depremin ardından bölgeye gönderilen yardımların havalimanında bekletilmesinden şikayet etti.

"Nepal gümrük kontrollerini genişletmeli"
"Nepal gümrük kontrollerini genişletmeli"
GİRİŞ 03.05.2015 17:43 GÜNCELLEME 03.05.2015 17:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler’in insani yardımlardan sorumlu başkanı Valerie Amos, yardımların Nepal’e ulaşabilmesi için gümrük işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini söyledi. Amos dün yaptığı açıklamada, Nepal ile 2007 yılında bir anlaşma yapıldığını hatırlatarak, anlaşma kapsamında bir afet durumunda yardımların afetzedelere ulaşabilmesi için gümrük işlemlerinin daha hızlı ve daha basit şekilde yapılmasının öngörüldüğünü belirtti. Nepal’de bulunan BM temsilcisi Jamie Mcgoldrick ise Nepal Hükümeti tarafından barış dönemi yönteminin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Ülkede geçen hafta meydana gelen depremin ardından bölgeye gönderilen yardımların Katmandu Havalimanı’nda bekletildiği ifade edilerek, çok sayıda vatandaşın yardımlara halen ulaşamadığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • galyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    bm nin bayrağının sırrı ne? diğer dünya görüntüleriyle hiç örtüşmüyor.sanki tepeden çekmişler dünyayı. dünyanın gerçek görüntüsü bumu yoksa?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar