İşte Almanya'nın konuştuğu Türk bombacı

Almanya'da terör saldırısı hazırlığında olduğu şüphesiyle tutuklanan Türk kökenli Halil D. bomba yapımı öğreniyormuş.

İşte Almanya'nın konuştuğu Türk bombacı
İşte Almanya'nın konuştuğu Türk bombacı
GİRİŞ 04.05.2015 09:28 GÜNCELLEME 04.05.2015 09:28

Almanya’nın Oberursel Kasabası’nda geçen hafta terör saldırısı hazırlığında olduğu gerekçesiyle eşi Şenay D. ile birlikte tutuklanan Türk kökenli Halil İbrahim D.’nin bomba yapımını üniversitede tanıştığı El Kaide üyelerinden öğrendiği öne sürüldü.

Almanya’nın Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth nisandan bir hafta önce Frankfurt kenti yakınlarındaki bir eve düzenlenen baskında, terör saldırısına hazırlandıkları öne sürülen Halil İbrahim D. ve eşi Şenay D.’nin yakalandığını açıklamıştı.

Associated Press haber ajansı, yapılan operasyonla ilgili olarak, “Boston Maratonu saldırısına benzer bir eylem engellendi” ifadesini kullandı. Frankfurt yakınlarındaki Oberursel’de yaşayan çiftin evlerine gece yarısı baskın düzenleyen özel harekat polisleri, patlamaya hazır boru tipi bomba, patlayıcı madde, tüfek ve bir miktar da mermi ile mühimmatın ele geçirildiğini belirtmişti. 

BOMBA YAPIMINI ÖĞRENMEK İÇİN ECZACILIK SEMİNERİNE KATILMIŞ

Alman basını 35 yaşındaki Halil İbrahim’in 2007’de Frankfurt Üniversitesi’nde El Kaide bağlantılı 2 Türkle aynı eczacılık seminerine katıldığının belirlendiğini yazdı. Bahsi geçen El Kaide üyelerinin, 2011’de internet üzerinden örgüt propagandası yapma suçunda 2 yıl tecilli hapis cezasına çarptırıldığı belirtiliyor.

Halil İbrahim’in ayrıca Frankfurt çevresinde izleme altında olan radikal İslamcılarla bağlantısı olduğu da vurgulanıyor. Bahsi geçen kişiler arasında Suriye’de İslamcı grupların saflarında savaştıktan sonra Almanya’ya dönen kişiler de var.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…