Umut yolunda bin 800 ölüm

BM, bu yıl başından beri Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçmek isterken hayatını kaybeden göçmenlerin sayısının bin 800 olduğunu açıkladı.

Umut yolunda bin 800 ölüm
Umut yolunda bin 800 ölüm
GİRİŞ 04.05.2015 13:21 GÜNCELLEME 04.05.2015 13:21

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Melissa Fleming, bu yıl başından beri Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya yaklaşık 51 bin göçmenin ulaştığını ve yaklaşık bin 800 göçmenin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu ölümlerin bin 300'ü Nisan ayında gerçekleşti.

Fleming, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 3 Mayıs'a kadar İtalya'ya 30 bin 500 göçmenin, Yunanistan'a ise 19 bin 307 göçmenin ulaştığını belirtti. Fleming, Malta ve İspanya'ya gidenlerle bu sayının 51 bine yaklaştığını bildirdi.

Akdeniz'i geçerek geçen sene Avrupa'ya 219 bin kaçak göçmenin ulaşmış, 3 bin 500 kişi ise denizde hayatını kaybetmişti. Avrupa'ya ulaşan göçmenlerin geldiği ülkeler arasında ilk dört ülke savaştan kaçanların bulunduğu ülkeler. Sıralamada Suriye ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi Afganistan, Eritre ve Somali takip etti.

İki günde 6 bin kişi kurtarıldı

Akdeniz'de Libya ile İtalya arasında kalan bölge Avrupa'ya geçişte kaçak göçmen trafiğinin ana hattını oluşturuyor. İtalyan sahil güvenlik güçleri bu hattaki kaçak göçmen teknelerini tespit etmek için hem havadan hem de denizden sürekli devriye halinde. Son iki günde bu bölgedeki Sicilya Kanalı'nda 5 bin 800'den fazla kaçak göçmen denizden kurtarıldı. 10 göçmenin de cesedi çıkarıldı. 

İtalyan AGI ajansının haberine göre İtalyan donanması, sahil güvenliği ve mali polis ekipleri tarafından kurtarılan göçmenler, Sicilya adası ve Kalabriya bölgesindeki farklı limanlara taşındı. Haberde, kurtarılan göçmen sayısının 12-13 Nisan'da kurtarılan 6 bin göçmenden sonraki en yüksek sayı olduğu ifade edildi.

ANSA haber ajansında yer alan haberde ise güvenlik güçlerinin toplam 16 göçmen teknesinden acil durum sinyali alındığı, bunlardan 4'ü için kurtarma operasyonu düzenlendiği bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar