DAEŞ'e katılacak oğlunu ihbar etti

Oğlunun DAEŞ'e katılmak üzere Almanya'dan Türkiye'ye geldiğini polise ihbar eden baba, çocuğunu örgüte katılmadan yakalattı.

DAEŞ'e katılacak oğlunu ihbar etti
DAEŞ'e katılacak oğlunu ihbar etti
GİRİŞ 05.05.2015 12:17 GÜNCELLEME 05.05.2015 12:17

Suriye'de DAEŞ'e katılmak için Almanya'dan Türkiye'ye gelen genç hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık T.A'nın (20) babası Muzaffer A. "ihbarcı" olarak yer aldı.

İddianameye göre, baba Muzaffer A, 18 Nisan 2015'te Düsseldorf'tan Türk emniyetini arayarak, oğlunun DAEŞ'e katılmak üzere evden ayrıldığını ihbar etti.

Harekete geçen polis, sanığı Ankara otobüs terminalinde yakaladı.

Sanık T.A, emniyette verdiği ifadede, havaalanından otobüs terminaline geldiğini belirtti. DAEŞ'e katılmayı daha önce düşündüğünü kaydeden sanık, ancak son dönemde örgütün yaptığı katliamlar nedeniyle bundan vazgeçtiğini ifade etti.

İddianamede, sanığın 2014'te ve bu yılın ilk aylarında Türkiye'ye geldiğine işaret edilerek, T.A'nın geçen yılki gelişinde polis tarafından yakalandığı, 2015'teki gelişini ise "örgüte katılmak için değil, arkadaşını ziyaret için" gerekçelendirdiği kaydedildi.

Sanığın, DAEŞ terör örgütüne katıldığının tespit edilemediği, ancak internetten örgüt hakkında bilgi topladığı ve örgütün Suriye'deki faaliyet bölgesine gitme konusunda ısrarlı çaba gösterdiğinin belirlendiği aktarılan iddianamede, bu nedenle hakkında "yeterli şüphe" bulunduğu bildirildi.

T.A'nın, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Örgütün Türkiye'ye yönelik eylemleri

İddianamede, DAEŞ'in "radikal selefi görüşleri doğrultusunda devlet kurmayı hedeflediği" belirtildi.

Örgütün Niğde Ulukışla'da Türk güvenlik güçlerine saldırdığı, Kuzey Irak'ta Türk tır şoförleriyle Musul Başkonsolosluğu personelini rehin aldığı, ayrıca Süleyman Şah Türbesi'ni kuşattığı anımsatılan iddianamede, DAEŞ'in sosyal medya üzerinden sempatizan topladığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor