İnternete sansür yasasına tepki

Fransa'da internete de sansür getireceği iddialarına neden olan yeni istihbarat yasa tasarısı başkent Paris'te protesto edildi

İnternete sansür yasasına tepki
İnternete sansür yasasına tepki
GİRİŞ 05.05.2015 14:39 GÜNCELLEME 05.05.2015 14:39

Fransa'nın başkenti Paris'te ülkede tartışmalara neden olan istihbarat yasa tasarısı protesto edildi.

Paris'in sembol meydanlarından Invalides'de binlerce kişi, bugün mecliste oylanacak istihbarat yasa tasarısını protesto etmek için toplandı.
Ellerinde, "Vekiller haklarımızı koruyun", "Özel hayata müdahale etmeyin", "Beni takibi bırak" yazılı döviz ve posterler taşıyan kalabalık yaptıkları basın açıklamasında yasa tasarısının özel hayatı ihlal ettiğini söyledi.

AVRUPA KONSEYİ UYARMIŞTI

Protesto, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi. Fransa, daha önce de yasa tasarısıyla ilgili daha önce Avrupa Konseyi tarafından uyarılmıştı. Konsey kararında, üye ülkelerde istihbarat güçlerinin toplu gözetimlerinin artmasını endişeyle karşıladığını belirtilmiş, toplu gözetimlerin temel insan haklarını tehlikeye soktuğu vurgulanarak, herhangi bir suç işlemeyen birçok kişinin dahi dinlemeye tabi tutulacağı uyarısında bulunulmuştu.

YASA NE ÖNGÖRÜYOR?

Fransa'da Başbakan Manuel Valls'in açıkladığı yeni istihbarat yasa tasarısı, terör tehdidinin engellenmesi için internet güvenliğinin arttırılmasını öngörüyor. Bu kapsamda bu yıl 2 bin 680 kişinin istihdamı sağlanacak.
Tasarıya göre istihbarat servisinin daha verimli çalışması için teknolojik imkanlar güçlendirilecek. Bu kapsamda internet ve telefon ağlarının analiziyle tespit edilen terör şüphelilerini izlemek için gelişmiş coğrafik konumlandırma sistemleri kullanılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!