NSU davası iki yılı geride bıraktı

Almanya’da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün davası ikinci yılını dolduruyor.

NSU davası iki yılı geride bıraktı
NSU davası iki yılı geride bıraktı
GİRİŞ 05.05.2015 14:55 GÜNCELLEME 05.05.2015 14:55

Almanya’da 2000-2007 yılları arasında sekizi Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütünün davası ikinci yılını 6 Mayıs’ta (yarın) dolduruyor. Mahkeme Başkanı Manfred Götzl, 2016 yılının Ocak ayına kadar duruşma mühleti koymuş olsa da, 6 Mayıs 2013 tarihinde Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde başlayan NSU davasının, ne zaman sonuçlanacağı sorusu net değil.

Asrın davası olarak nitelendirilen davada geride kalan iki yılda gelinen noktayı, Süddeutsche Zeitung gazetesi değerlendirdi. Oldukça karmaşık olan ve şu ana kadar 202 duruşma yapılan davada bugüne kadar yaşananlar özetle şöyle:

BUGÜNE KADAR NELER YAŞANDI

NSU davasında, Ocak 2016’dan önce karar çıkması beklenmiyor. İki yılı dolduran davada, mağdur yakınları başta olmak üzere, bugüne kadar 520’den fazla tanık ve 40’a yakın uzman dinlenildi. Beate Zschäpe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ı tanıyan ve destek olduğu öne sürülen çok sayıda kişinin tanıklığına başvuruldu. İşlenen 10 cinayet ve Köln’de patlatılan bombaların sırrı çözülmeye çalışıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhsin Yazıcıoğlu ile Ümit Özdağ'ın açıklamaları gündem oldu! Hangisi Türk milliyetçisi?
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var