BM'den muhalif komutanlara davet

BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, rejime karşı savaşan bazı muhalif komutanların da görüşmelere davet edildiğini açıkladı.

BM'den muhalif komutanlara davet
BM'den muhalif komutanlara davet
GİRİŞ 05.05.2015 15:07 GÜNCELLEME 05.05.2015 15:07

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, BM'nin Suriye'deki rejim ve muhalif taraflarla ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiği Cenevre'ye bir grup muhalif komutanın da davet edildiğini söyledi.

De Mistura konuyla ilgili bundan daha fazlasını söyleyemeyeceğini belirtti ve söz konusu grupların veya komutanların ismini açıklamadı.

De Mistura, "Cenevre'deki Suriye görüşmelerine, 40'tan fazla Suriyeli grup ile Suriye rejimi ve Suriye'ye komşu ülkeler ile BM Güvenlik Konseyi'nin üyeleri dâhil yaklaşık 20 bölgesel ve uluslararası aktör davet edildi" dedi.

BM Özel Temsilcisi ayrıca, Cenevre şartlarının açıklanmasından bu yana sahada IŞİD gibi grupların oluştuğunu ve IŞİD'in sahadaki durumu değiştirdiğini belirterek bundan dolayı Cenevre şartlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

30 Haziran 2012’de, Cenevre’de düzenlenen birinci konferans sonucunda kabul edilen kabul edilen Cenevre Bildirisi, Suriye’de tam yetkili geçiş hükümeti kurulmasını öngörüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü