"Esed'in yalanı ortaya çıktı"

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Suriye rejimine ait helikopterin varil bombası atarken görüntülendiğini söyledi.

"Esed'in yalanı ortaya çıktı"
"Esed'in yalanı ortaya çıktı"
GİRİŞ 20.05.2015 19:47 GÜNCELLEME 20.05.2015 19:48

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye rejimine ait bir helikopterin varil bombası atarken görüldüğü video görüntülerini paylaşarak, "Bu video, Esed'in varil bombaları konusunda söylediği yalanları ortaya çıkarmıştır" açıklamasında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde bir askerin varil bombasını sigarasıyla yakarken ve bombayı helikopterden atarken görüldüğü kaydedildi.

Bakanlık, görüntünün muhalif güçler tarafından birkaç hafta önce İdlib kenti yakınlarında düşen bir helikopter enkazında bulunduğunu, hayatta olan mürettebatın ise muhalefet güçleri tarafından gözaltına alındığını bildirdi. Muhaliflerin görüntüyü El Cezire kanalına verdiği ve görüntünün dün akşam Arapça haber kanalından yayınlandığı belirtildi.

Görüntüyü resmi Twitter adresinden paylaşan İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, "Bu video, Esed'in varil bombaları konusunda söylediği yalanları ortaya çıkarmıştır. Görüntü, Suriye rejim güçlerinin bu korkunç silahları helikopterlerden rastgele sivillerin üzerine attığını göstermektedir" dedi.

Varil bombalarının hastaneleri ve okulları hedef alarak, binlerce kişiyi öldürdüğüne dair haberleri aylar boyunca izlediklerini belirten Hammond, "Birleşmiş Milletler, bu saldırıların son bulması için çağrı yaptığı halde Esed uluslararası tepkiyi halen görmezden gelmektedir. Bölgede çalıştığımız kurtarma ekiplerinin desteğiyle suç teşkil eden eylemlere dahil olanları adaletin karşısına çıkaracağız ve saldırılara maruz kalanlara yardımcı olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!